Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις 2024 Πανελληνίων https://results.it.minedu.gov.gr: Δείτε ποια είναι η διαδικασία
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2024 Πανελληνίων https://results.it.minedu.gov.gr: Δείτε ποια είναι η διαδικασία

Ξεκίνησε και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS στα κινητά τους

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα ονόματα των επιτυχόντων των Πανελλαδικών 2024. Η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε σε αυτό το link (https://results.it.minedu.gov.gr) τις βάσεις.

Τα αποτελέσματα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του gov.gr. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται, επίσης, μέσω γραπτού μηνύματος SMS ή από τους καταλόγους, που αναρτώνται στο Λύκειο. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν.

Όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, ήδη λαμβάνουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Τέλος, σε όλα τα Λύκεια της χώρας αναρτώνται εκτυπωμένα τα αποτελέσματα των Βάσεων σε εμφανές σημείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, παρά μόνο ο κωδικός του και η σχολή εισαγωγής.

Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, οι υποψήφιοι μπορούν να συνδέονται στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού ( https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr ) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορούνται για το αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει σύνδεσμος με λίστα επιτυχόντων, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του χωρίς να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις