Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Attica Bank – Παγκρήτια ΣΥΡΙΖΑ: “Βέλη” Βορίδη στον Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Attica Bank – Παγκρήτια ΣΥΡΙΖΑ: “Βέλη” Βορίδη στον Κασσελάκη

"Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης"

Ο υπουργός Επικρατείας Μάλης Βορίδης μίλησε στο OPEN και σχολίασε τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης», και τα οποία, δηλαδή, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι αντίθετα με τον πέμπτο πυλώνα. Στο θέμα του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα αφού περιέγραψε το συλλογισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, συμπέρανε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης θέλουν κούρεμα των καταθέσεων ας το πουν». Υπενθυμίζοντας, ακόμη, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, οι συμβουλευτικοί οίκοι έψαχναν πολύ καιρό για ιδιώτη επενδυτή, κατέληξε στο συλλογισμό του λέγοντας πως «αν δεν κάναμε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση δύο τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων. Αλλος επενδυτής, με άλλους όρους, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε για βέλτιστη ουσιαστικά, συμφωνία».

Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό

Παραλλήλως, ο Μ. Βορίδης είπε και αυτό: «Γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίου μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων; Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να, ο πέμπτος πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις τέσσερις συστημικές, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό. Και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά – σας κάνω την πρόβλεψη ότι αυτή η τράπεζα θα έχει εξ αρχής, με τη δημιουργία της, το επόμενο δευτερόλεπτο, 1,5 μονάδα καλύτερο επιτόκιο».

Η συνέντευξη έκλεισε, όμως, με μια μομφή προς το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαντώντας, εν προκειμένω, στο «κατηγορώ» του κ. Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα, έριξε το γάντι λέγοντας: «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης». Με άλλα λόγια, «δείτε ποια είναι τα θιγόμενα, ανταγωνιστικά συμφέροντα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας που έκλεισε με την επισήμανση, ότι η δημιουργία του πέμπτου πυλώνα «εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό» και όποιος δεν θέλει το νέο σχήμα, «δεν θέλει τον ανταγωνισμό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις