Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμαρχος Περάματος: «Αν δεν ακουστούμε, θα κλείσουμε τα σχολεία»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Περάματος: «Αν δεν ακουστούμε, θα κλείσουμε τα σχολεία»

Την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής Περάματος προκάλεσε η ανάκληση της απόφασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με την οποία ορίζεται παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, να κάνουν μάθημα μαζί με παιδιά που δεν έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Αφού χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή κατάπτυστη, στέλνει σαφές μήνυμα πως είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα είναι δυσάρεστες και προειδοποιεί ακόμα και για κινητοποιήσεις με κλείσιμο του σχολείου από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς. Αιτία το νέο έγγραφο, στις 22/7, με το οποίο ο νέος Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής προχωρά στην ανάκληση αποφάσεων κατάτμησης τμημάτων στα οποία φοιτούν μαθητές με διαγνωσμένες αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ανακαλούνται όλες οι μέχρι πρότινος εγκεκριμένες αποφάσεις κατάτμησης είτε αφορούν τμήματα Α’ τάξης ακόμα και με 29 μαθητές, είτε άλλων τάξεων με 25 μαθητές. Συνολικά η νέα απόφαση αφορά την αναστολή 29 τμημάτων σε 25 Δημοτικά και 2 Νηπιαγωγεία. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης για τα σχολεία του Δήμου Περάματος είναι η σύμπτυξη του 3ου και 4ου Δημοτικών σχολείων και πέρα από το θέμα της απόστασης που θα προκύψει για πολλά παιδιά καθώς ενδέχεται να αλλάξουν σχολείο, πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα με παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν.

 

Με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας, την οποία κοινοποίησαν και στους Βουλευτές της Α’ και Β’ Περιφέρειας Πειραιά και στην Α’ θμια και Β’ θμια Εκπαίδευση Αττικής, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος  και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Χονδροκούκης, κάνουν σαφές πως η απόφαση αυτή της «μας βρίσκει πραγματικά προ εκπλήξεως και έτοιμους να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα είναι δυσάρεστες».

Όταν σε εξαγγελίες, αναφέρει η ανακοίνωση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά για στήριξη και βοήθεια από την πολιτεία, των ατόμων με αναπηρία, στο Πέραμα, δεν φτάνει που λειτουργούμε Ειδικό σχολείο με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό (λειτουργεί με την Διευθύντρια και μία μόνο δασκάλα),  αυτή η απόφαση βάζει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να κάνουν μάθημα με  παιδιά που δεν έχουν. Αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση «θα μας βρει κάθετα αντίθετους , θα κινηθούμε τόσο σε έγγραφες διαμαρτυρίες ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και αν δεν ακουστούμε θα φτάσουμε στο έσχατο σημείο να κλείσουμε τις συγκεκριμένες σχολικές μας μονάδες, μαζί με τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα μέχρι ο ήλιος να είναι ίδιος για όλους και ¨δη για τα παιδιά μας¨». «Αναμένουμε, καταλήγει η ανακοίνωση,  για δικές σας ενέργειες και σας θέλουμε συμπαραστάτη σε αυτή την ομολογουμένως κατάπτυστη απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβετε και εσείς ως υπουργός τις ευθύνες σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις