Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι Λιμενικού σε πλοία: Πόσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι Λιμενικού σε πλοία: Πόσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν

Έλεγχοι Λιμενικού σε πλοία: Επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου σε 28 περιπτώσεις μέχρι να αποκατασταθούν οι παρατηρήσεις που είχαν διαπιστωθεί

Συνολικά 34 παραβάσεις διαπιστώθηκαν από το Λιμενικό στο σύνολο των 660 ελέγχων σε πλοία που ολοκληρώθηκαν στις 22 Ιουλίου (404 επιθεωρήσεις σε επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια και 256 σε Ε/Γ-Δ/Ρ, Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ, Ε/Γ-ΤΑΧ-Δ/Ρ και Ε/Γ-ΤΑΧ-Δ/Ρ), με την συντριπτική τους πλειοψηφία να αφορά ζητήματα ναυτιλιακού εξοπλισμού και πυρασφάλειας, πρόληψης ρύπανσης και των φορτίων των πλοίων.

Οι επιθεωρητές του Λιμενικού Σώματος, επέβαλαν επίσης απαγόρευση απόπλου σε 28 περιπτώσεις μέχρι να αποκατασταθούν οι παρατηρήσεις που είχαν διαπιστωθεί, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,2% του συνόλου των ελέγχων που διενεργήθηκαν. Επίσης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία διοικητικού ελέγχου των υπόχρεων και έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 23 αποφάσεις επιβολής προστίμου. Οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος σε επιβατηγά-οχηματαγωγά-δρομολογιακά και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια συνεχίζονται εντατικά.

Πού εντάσσονται οι ενέργειες

Μετά από συστηματικές προσπάθειες, οι αρμόδιες αρχές του Λιμενικού Σώματος έχουν επιθεωρήσει το σύνολο των δρομολογημένων πλοίων σε όλη την Ελλάδα, με έκτακτες επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί ότι τα πλοία συνεχίζουν να συμμορφώνονται με τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, με τα οποία είναι εφοδιασμένα από τον φορέα πιστοποίησής του.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στην συνολική πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την τήρηση της ασφάλειας επιβατών και πληρωμάτων της ακτοπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιπρόσθετες επιθεωρήσεις σε πλοία της ακτοπλοΐας όταν καταγράφονται περιστατικά ζημιών/βλαβών, καθώς και οι έκτακτες επιθεωρήσεις προς διερεύνηση περιστατικών υποβολής παραπόνων-καταγγελιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις