Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με “στόλο” οκτώ αυτοκινήτων, διακινούσαν σε όλη την Αττική κοκαΐνη και κάνναβη
ΕΛΛΑΔΑ

Με “στόλο” οκτώ αυτοκινήτων, διακινούσαν σε όλη την Αττική κοκαΐνη και κάνναβη

4 συλλήψεις

Μέσα σε μια νομιμοφανή επιχείρηση-«βιτρίνα», ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της, συγκεντρώνονταν τα μέλη οργάνωσης, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τις ενέργειες που θα ακολουθούσαν για τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής με έναν στόλο  οκτώ αυτοκινήτων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έγιναν γνώστες των παράνομων δραστηριοτήτων τους και με τη σημαντικότητα βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, που υπέδειξε, τα σημεία όπου ήταν κρυμμένες οι ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, προχώρησαν σε συλλήψεις. Με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Μεγαρέων και Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και  του αστυνομικού σκύλου,  αναφέρει η Αστυνομία, στο Μαρκόπουλο Αττικής, συνελήφθησαν  τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις Αλβανοί υπήκοοι κι ένας ημεδαπός.ηλικίας 31, 43 και 55  και 29 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κωδικές ονομασίες

«Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν κυρίως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, αποφεύγοντας την αναφορά των ονομάτων τους κατά τις συνομιλίες, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες  για τις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσαν».

Ως προς τους ρόλους των μελών της, αναφέρει η Αστυνομία:

Ο 43χρονος, ήταν το ηγετικό μέλος, ο οποίος λάμβανε κάθε απόφαση που αφορούσε την οργάνωση, ενώ ενημερωνόταν προτού πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια από τα υπόλοιπα μέλη.

Ο 31χρονος, ως βασικό μέλος της οργάνωσης, αντικαθιστούσε τον 43χρονο όπου ήταν αναγκαίο, ενώ διατηρούσε νομιμοφανή επιχείρηση που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για τις συγκεντρώσεις των μελών και τη λήψη αποφάσεων.

Ο 55χρονος, ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση των ναρκωτικών και την επικοινωνία με τους «πελάτες», ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ηγετικών μελών της οργάνωσης.

Ο 29χρονος, προμηθευόταν από τους ανωτέρω και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης, ενώ διακινούσε επιπλέον ποσότητες κάνναβης.

Στην κατοχή τους, σε οικίες και σε κατάστημα στην περιοχή του Μαρκοπούλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη, κάνναβη, πιστόλια

70,66 γραμμ. κοκαΐνης, 269,8 γραμμ. κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, 2 πιστόλια, περίστροφο, αεροβόλο όπλο και μαχαίρι, 84 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 8.420 ευρώ ,το χρηματικό ποσό των 8.420 ευρώ, 52 δολάρια, 500 λίρες Σουηδίας και 1.600 Λεκ Αλβανίας. Κατασχέθηκαν, επίσης, 2 ζυγαριές, 9  κινητά τηλέφωνα και 8 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

«Γνώριμος» ο ένας

Σημειώνεται, καταλήγουν οι αστυνομικοί, ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, ως μέλος έτερης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και απάτες μέσω υπολογιστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις