Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Συνωστισμός» στην πλατεία Βικτωρίας για τον 38χρονο με την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη
ΕΛΛΑΔΑ

«Συνωστισμός» στην πλατεία Βικτωρίας για τον 38χρονο με την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη

Τι είναι η μεθαμφεταμίνη

Η Ομάδα Περιπολικών της Αστυνομίας Αθηνών, παρατήρησε τη συγκέντρωση ατόμων στην πλατεία και εντόπισε τον 38χρονο, ο οποίος συνελήφθη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη διάρκεια περιπολιών οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης  Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της  Αστυνομίας Αθηνών, παρατηρούσαν «συνωστισμό» νέων ανθρώπων στην Πλατεία Βικτωρίας, να αναζητούν με προφυλάξεις,  συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν άργησαν να καταλάβουν ότι επρόκειτο, δυστυχώς, για χρήστες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ενός ναρκωτικού, η συστηματική χρήση του οποίου οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα. Εν τέλει μετά από έρευνα, εντοπίστηκε  και συνελήφθη  ο 38χρονος αλλοδαπός, που διακινούσε,  λέει η Αστυνομία, κατά κύριο λόγο, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στην πλατεία Βικτωρίας.

«Είχαν προηγηθεί», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ  «συλλογή πληροφοριών στο πλαίσιο ανάπτυξης δυνάμεων στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς και στοχευμένες περιπολίες, παρακολούθηση και έλεγχοι σε χρήστες, που συγκεντρώνονταν στην εν λόγω πλατεία για την προμήθεια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης».

Πιστοποιήθηκε η δράση του

Μόλις ταυτοποίησαν τον 38χρονο ύποπτο διακινητή και πιστοποίησαν τη δράση του στην εμπορία μεθαμφεταμίνης, η ομάδα Αφαλείας , συνεχίζει η Αστυνομία, προχώρησε στον σωματικό έλεγχο του 38χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Συνολικά, και από την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

95,8 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 47 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριά, αεροβόλο πιστόλι και 635 ευρώ. Ο 38χρονος, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι είναι η μεθαμφεταμίνη

Η μεθαμφεταμίνη είναι ένα ναρκωτικό χρώματος λευκού σε κρυσταλλική μορφή. Ολοι οι χρήστες, αναπτύσσουν μία ισχυρή επιθυμία να συνεχίσουν να το παίρνουν επειδή το ναρκωτικό δημιουργεί μία ψεύτικη αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας –ένα ισχυρό συναίσθημα αυτοπεποίθησης, υπερκινητικότητας και ενέργειας. Την πρώτη φορά που το παίρνει κανείς μπορεί να νιώσει κάποια ευχαρίστηση, αλλά από την αρχή η μεθαμφεταμίνη αρχίζει να καταστρέφει τη ζωή του χρήστη. Είναι ένα παράνομο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη και άλλα ισχυρά ναρκωτικά.

Ισχυρή χημική ουσία

Είναι μία επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία, και όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα. Κατά συνέπεια, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά και πιθανή βλάβη στη καρδιά και τον εγκέφαλο. Η μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική και αναλώνει τις φυσικές δυνάμεις, δημιουργώντας μία ολέθρια εξάρτηση η οποία μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με τη λήψη περισσότερου ναρκωτικού. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι εθίστηκαν από την πρώτη φορά που το πήραν. Ο εθισμός είναι ένας από τους σκληρότερους εθισμούς σε ναρκωτικά και δύσκολος στη θεραπεία του και πολλοί πεθαίνουν πιασμένοι σε αυτή την παγίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις