Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τα ρούχα από το πλυντήριο μυρίζουν άσχημα: 3 αιτίες και λύσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ρούχα από το πλυντήριο μυρίζουν άσχημα: 3 αιτίες και λύσεις

Τα ρούχα από το πλυντήριο μυρίζουν άσχημα: Αυτό το πρόβλημα είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζουμε

Υπάρχει όντως τίποτα πιο απογοητευτικό από το να βγάζετε τα ρούχα σας από το πλυντήριο και να διαπιστώνετε ότι μυρίζουν άσχημα, ακόμα και αν έχετε χρησιμοποιήσει το αγαπημένο σας απορρυπαντικό και μαλακτικό; Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζουμε.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι υπάρχουν λύσεις! Δείτε τις 3 πιο πιθανές αιτίες που συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να τις αντιμετωπίσετε.

1. Αφήσατε τα ρούχα σας στο πλυντήριο για πολύ ώρα;

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε τα ρούχα σας στο πλυντήριο μετά το τέλος της πλύσης. Η υγρασία που εγκλωβίζεται στους υφασμάτινους ιστούς ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα.

Λύση:

Ξαναπλύνετε τα ρούχα σας με ένα πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας (60°C ή 90°C) και προσθέστε λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα στο πλυντήριο. Φροντίστε να αερίζετε το πλυντήριο μετά από κάθε πλύση αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.

2. Έχουν συσσωρευτεί βακτήρια στο πλυντήριο;

Με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια και η μούχλα μπορούν να συσσωρευτούν σε διάφορα σημεία του πλυντηρίου, όπως το δοχείο απορρυπαντικού, το λάστιχο της πόρτας και το φίλτρο.

Λύση:

Κάντε μια “άδεια” πλύση με ζεστό νερό (60°C ή 90°C) και προσθέστε λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα στο πλυντήριο. Καθαρίστε το δοχείο απορρυπαντικού και το λάστιχο της πόρτας με ζεστό νερό και ξύδι ή ένα ήπιο αντιβακτηριδιακό καθαριστικό. Αδειάστε και καθαρίστε τακτικά το φίλτρο του πλυντηρίου.

3. Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού;

Ενώ η λογική λέει ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάλουμε, τόσο πιο καθαρά θα γίνουν τα ρούχα μας, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να μην ξεπλυθεί σωστά, αφήνοντας υπολείμματα στα ρούχα σας που τα κάνουν να μυρίζουν άσχημα και να γίνονται άκαμπτα.

Λύση:

Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας που αναγράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού σας. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού ανάλογα με το μέγεθος της πλύσης και το επίπεδο βρωμιάς των ρούχων σας. Προτιμήστε ένα απορρυπαντικό υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλο για τον τύπο των υφασμάτων που πλένετε.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις