Οι συνταγές με ζύμες αρέσουν πάντα σε μικρούς και μεγάλους, διευκολύνουν, δίνουν ιδέες. Η παρακάτω συνταγή για ψωμάκι-πίτα για σάντουιτς. Μια πανεύκολη συνταγή, που γίνεται στο πι και φι για πιτούλες στο τηγάνι, όχι τηγανητές, αλλά απλά φτιαγμένες στο τηγάνι, που τις γεμίζουμε όπως θέλουμε, γλυκές ή αλμυρές και τις απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μια κλασική συνταγή αυτή με μοτσαρέλα, προσούτο, ρόκα.
Υλικά για πίτες στο τηγάνι
Για 4 πιτούλες
230 γρ. αλεύρι
150 γρ. γιαούρτι
30 γρ. λάδι
5 γρ. αλάτι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής για πιτούλες στο τηγάνι
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιούρτι με το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Το χωρίζουμε στα τέσσερα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε τις πιτούλες μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγες σταγάνες λάδι και ψήνουμε την πιτούλα μας και από τις δύο πλευρές.
Γεμίζουμε με ό,τι επιθυμούμε και απολαμβάνουμε.