Πολάκης – Λινού: «Στημένη και υποκριτική» η αντίδραση της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Λινού: «Στημένη και υποκριτική» η αντίδραση της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Πολάκης - Λινού: «Στην ψυχή παραμένω ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός σε βάζει ή σε βγάζει από την θέση του βουλευτή» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

26.07.2024 | 12:20

Καμία διάθεση να πάρει πίσω τη συμπεριφορά που οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε το πρωί της Παρασκευής (26/7) ο Παύλος Πολάκης ο οποίος επανέλαβε την επίθεσή του στην Αθηνά Λινού. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο εντευκτήριο της Βουλής υποστήριξε ότι η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «υποκριτική και στημένη» ενώ σε ραδιόφωνο της Κρήτης που μίλησε νωρίτερα παρέπεμψε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη αντίδρασή του.

«Στην ψυχή παραμένω ΣΥΡΙΖΑ και στον κόσμο που εκφράζω. Ο λαός είναι αυτός που απαντάει στο τέλος και βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Ο λαός σε βάζει ή σε βγάζει από την θέση του βουλευτή και τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που σε βάζουν ή σε διαγράφουν από το κόμμα» είπε ο κ. Πολάκης. Σημείωσε, δε, με νόημα ότι «συντεταγμένη λειτουργία των κομμάτων είναι να χτυπάμε στην ίδια μεριά, όχι οι υποκριτικές ευαισθησίες».

Πολάκης: «Δεν μπορεί να βάζει να κλάματα η κυρία Λινού»

Όπως υποστήριξε «κατακεραυνώνουν το ύφος μου γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε για το ήθος μου ούτε για την ουσία των όσων λέω». Όσο για το επεισόδιο που οδήγησε στη διαγραφή του επέμεινε στη θέση του λέγοντας «δεν μπορεί την ώρα που ένας βουλευτής ενός κόμματος κάνει μια τεράστια αποκάλυψη για ένα σκάνδαλο για το κέντρο υγείας Φιλιατρών του οποίου η ενεργειακή αναβάθμιση θα φτάσει το 1,75 εκ ευρώ, δεν μπορεί να βάζει να κλάματα η κυρία Λινού επειδή έκανα παρατήρηση σε μια συνεργάτιδα του Γεωργιάδη. Παρατήρηση, ούτε την προσέβαλα ούτε έβρισα. Δεν είχα καμία έκρηξη. Της είπα απλά “γιατί στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου;”».

Η λεκτική επίθεση Πολάκη

Το περιστατικό συνέβη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Πολάκης, απευθύνθηκε στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα. «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού. Στη συνέχεια, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας πήρε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας «αηδιαστική» τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη και ανακοίνωσε πως προτίθεται να του επιβάλει τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Κανονισμός, δηλαδή, την περικοπή του μισθού του κατά το ήμισυ.

Exit mobile version