Σελίν Ντιόν Παρίσι 2024: Παγκόσμια συγκίνηση από την ερμηνεία της στην τελετή έναρξης

ΚΟΣΜΟΣ

Σελίν Ντιόν Παρίσι 2024: Παγκόσμια συγκίνηση από την ερμηνεία της στην τελετή έναρξης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σελίν Ντιόν Παρίσι 2024: Η ερμηνεία της κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν δακρυσμένοι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

27.07.2024 | 09:15

Μετά την εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στο Παρίσι λίγες ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι φήμες φούντωσαν σχετικά με το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση της με «σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου», μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το 2022. Πράγματι, μετά το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας, που κατέληξε στον ουρανό με τη βοήθεια ενός τεράστιου αερόστατου, τραγούδησε το «L’Hymne à l’amour», ένα κλασικό τραγούδι του 1950 από την αείμνηστη Γαλλίδα ερμηνεύτρια Εντίθ Πιάφ, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Η ερμηνεία της κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν δακρυσμένοι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.  Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει μια φήμη ότι η Σελίν Ντιόν θα λάβει 2 εκατ. ευρώ για την εμφάνισή της, κάτι που διέψευσαν άμεσα Γάλλοι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι θεατές παρέμειναν μέχρι το τέλος. Άκρως εντυπωσιακός ήταν και ο Πύργος του Άιφελ που φωτίστηκε έχοντας πάνω του και τους κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η “μάχη” της με το σύνδρομο Stiff Person

Σημειώνεται ότι η Σελίν Ντιόν διαγνώστηκε με σύνδρομο Stiff Person το 2022. Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική πάθηση που προκαλεί επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Η ίδια αποκάλυψε την πάθησή της τον Δεκέμβριο του 2022 με ένα βίντεο στο Ιnstagram, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που ακυρώνει την παγκόσμια της «Courage».  «Δεν έχω νικήσει την ασθένεια, είναι ακόμα μέσα μου και πάντα θα είναι. Ελπίζω όμως ότι θα βρούμε ένα «θαύμα», έναν τρόπο να τη θεραπεύσουμε, αλλά προς το παρόν πρέπει να μάθω να ζω μαζί της. Αυτή είμαι λοιπόν εγώ τώρα. Πέντε φορές την εβδομάδα υποβάλλομαι σε αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία. Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου. Τώρα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Στην αρχή αναρωτιόμουν: γιατί εγώ; Πώς συνέβη αυτό; Τι έκανα; Εγώ φταίω γι’ αυτό;», είπε νωρίτερα φέτος σε συνέντευξή της στη Vogue.

 

Exit mobile version