Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαρδιαλιάς – κύκλωμα εκβιαστών: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδιαλιάς – κύκλωμα εκβιαστών: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής

Χαρδιαλιάς - κύκλωμα εκβιαστών: «Ντροπιαστική κατάσταση» διαμορφωμένη από μία «χούφτα επίορκων» που αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του δημοσίου

«Το καθήκον μου ως περιφερειάρχης Αττικής είναι να επέμβω άμεσα, εκεί όπου υπάρχουν παθογένειες και εστίες διαφθοράς», δηλώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την πρόσφατη μηνυτήρια αναφορά του κατά τού κυκλώματος των εκβιαστών που δρούσε στους κόλπους της Περιφέρειας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη του, μετά την «επίθεση» του, στο κύκλωμα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών αλλά και το διευρυμένο «ξήλωμα» των αρμοδίων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας, στο οποίο προχώρησε πρόσφατα, κάνει λόγο για «βαθύ κράτος» και «ντροπιαστική κατάσταση» διαμορφωμένη από μία «χούφτα επίορκων» που αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του δημοσίου στη συνείδηση των συμπολιτών.

Χρέος του να σταματήσει άμεσα τη «νοσηρή» αυτή δράση

Υπογραμμίζει ότι θεωρεί επιβεβλημένο χρέος του να σταματήσει άμεσα τη «νοσηρή» αυτή δράση, ενώ ερωτηθείς εάν και σε τι βαθμό εκτιμά πως θα τα καταφέρει, δηλώνει ξεκάθαρα πως «εάν δεν μπορούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, σε οποιοδήποτε επίπεδο, να ακολουθήσουν αυτά που ζητάει ο πολίτης με την ψήφο του, θα ήταν καλύτερο, αντί να ωραιοποιούν την κατάσταση προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του κόσμου, να πάνε στο σπίτι τους».

Ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του περί «μηδενικής ανοχής» στη διαφθορά αλλά διαφάνεια και λογοδοσία στη διοίκηση, ξεκίνησε τον πόλεμο με τα κυκλώματα της ανομίας, αρχής γενομένης από τη Διεύθυνση Μεταφορών, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ έπονται άλλες. «Επεκτείνεται και στην Αττική η μάχη με το βαθύ κράτος» που είχε εξαγγείλει στις πρόσφατες εκλογές ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης», δηλώνει στη συνέντευξη του. Επίσης τονίζει ότι θα ξεριζώσει «κάθε εστία και απόστημα» που αμαυρώνει τον υπαλληλικό κλάδο στη δημόσια διοίκηση και ότι θα σταθεί «αμείλικτος και ανυποχώρητος» μέχρι «η νομιμότητά να γίνει μονιμότητά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις