Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκουντούρα Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το όνειρο τελείωσε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουντούρα Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το όνειρο τελείωσε

Η Δώρα Γκουντούρα δεν κατάφερε να προκριθεί στη ζώνη των μεταλλίων της σπάθης

Το όνειρο της Δώρας Γκουντούρα για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «έσβησε» στα προημιτελικά της ξιφασκίας, καθώς ηττήθηκε με 15-13 από τη Γαλλίδα Απιτί – Μπρουνέ, με τον προπονητή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ωστόσο να εκφράζει έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις. Η Δώρα Γκουντούρα δεν κατάφερε να προκριθεί στη ζώνη των μεταλλίων της σπάθης, αφού η Ελληνίδα ξιφομάχος (νούμερο 6 στο ταμπλό), ηττήθηκε με 15-13 σε μια αναμέτρηση – θρίλερ με τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί – Μπρουνέ (Νο 3) για την προημιτελική φάση. Ο προπονητής της Γκουντούρα ήταν έξαλλος μετά τον ελληνικό αποκλεισμό με τις διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος. Συγκεκριμένα, με το σκορ να βρίσκεται στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας, υπήρξαν δύο πόντοι που η Ελληνίδα ζήτησε «τσεκ» στο βίντεο, αλλά κρίθηκαν ως μη γενόμενοι.

Αυτό που έγινε είναι σκάνδαλο

«Αυτό που έγινε είναι σκάνδαλο. Ήθελαν να περάσει η Γαλλίδα στα ημιτελικά, επειδή αποκλείσαμε την προηγούμενη», τόνισε ο Θανάσης Δελενίκας, λίγο μετά στην κάμερα της ΕΡΤ. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με καμία από τις δύο αντιπάλους να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο ξεκίνημα η Απιτί-Μπρουνέ ήταν δύο πόντοι (4-2 και 7-5), αλλά η 27χρονη πρωταθλήτρια πάντα έβρισκε τον τρόπο να… επιστρέφει και πέρασε μπροστά με 8-7.

Η Γκουντούρα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το 10-9, αλλά η 28χρονη Γαλλίδα αντέδρασε και με τρεις πόντους πέρασε μπροστά με 12-10. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε 12-12, αλλά η Απιτί-Μπρουνέ ανέκτησε διαφορά δύο πόντων (14-12) και πήρε τελικά τη νίκη με αμφιλεγόμενο τρόπο. Νωρίτερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 15-7 της άλλης Γαλλίδας, Μπερντέρ. Η Γκουντούρα, παρά την ένθερμη υποστήριξη που είχε η Γαλλίδα αθλήτρια, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 8-3 στην πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη περίοδο διατήρησε την ίδια δυναμική και έφτασε δίκαια στην επικράτηση με τελικό σκορ 15-7. Το «εισιτήριο» για τους «16» είχε λάβει κερδίζοντας την Καναδή Πάμελα Μπριντ’Αμούρ (Νο 27) με 15-3.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις