Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι κοιτάζουν για Πεντρόσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι κοιτάζουν για Πεντρόσα

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα του Πεντρόσα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Θεωρητικά και φαινομενικά το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, ήταν μάλλον “ήσυχο” μεταγραφικά για τον Παναθηναϊκό. Λογικό ως έναν βαθμό καθότι η προσοχή όλου του οργανισμού είναι επικεντρωμένη στη ρεβάνς της Πέμπτης (1/8, 21:00) με την Μπότεφ στο Πλόβντιβ, για τον Β’ προκριματικό του Europa League. Αυτό εντούτοις, δεν σημαίνει πως δεν γίνονταν πράγματα και δεν συνεχίζονταν επαφές με στόχους που έχουν εντοπιστεί, κάτω απ’ τα… ραντάρ, όπως έγινε και στις περιπτώσεις του Ίνγκι Ίνγκασον ή του Τετέ (η υπόθεσή του ήταν κατά 99% κλεισμένη όταν “έσπασε” το όνομά του). Τόσο στην περίπτωση του αριστερού μπακ, όσο και σ’ αυτή του (βασικού) αριστερού εξτρέμ στο “τριφύλλι” κοιτάζουν περιπτώσεις απ’ το πάνω ράφι, έχοντας διάθεση να δώσουν ξανά σημαντικά ποσά, όπως έκαναν στην υπόθεση του Τετέ.

Η περίπτωση του αριστερού μπακ Ααρόν Μαρτίν της Τζένοα και η προσφορά 4 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε από την ομάδα της Γένοβας (διότι δεν θέλει να χάσει τον βασικό αριστερό οπισθοφύλακά της) ήταν “ένδειξη” προθέσεων και πάνω σ’ αυτή τη λογική κινείται ο Παναθηναϊκός στην αγορά. Με τις πληροφορίες απ’ την Ισπανία να αναφέρουν πως ένα απ’ τα ονόματα που εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ τους “πράσινους” είναι αυτό του Αντριά Πεντρόσα της Σεβίλλης.

Τα δεδομένα του Πεντρόσα

Ο 26χρονος Ισπανός αριστερός μπακ, διεθνής με την U21 της ιβηρικής χώρας, είναι απ’ τις περιπτώσεις που γνωρίζει πολύ καλά ο Ντιέγκο Αλόνσο απ’ την περσινή παρουσία του στη Σεβίλλη και είναι στις επιλογές που έχει “κυκλώσει” ο Ουρουγουανός τεχνικός. Σαφώς και η δική του περίπτωση δεν είναι καθόλου εύκολη, καθότι δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2028 (υπέγραψε πέρσι ως ελεύθερος απ’ την Εσπανιόλ) και την περσινή σεζόν μέτρησε 40 συμμετοχές με 2 γκολ και 4 ασίστ με τους Ανδαλουσιανούς. Απ’ την άλλη όμως το συνολικό rebuild που σκοπεύει να κάνει η Σεβίλλη στο εφετινό ρόστερ της, αλλά και η επιστροφή του Λούντβιγκ Ογκούστινσον απ’ τον δανεισμό του στην Άντερλεχτ που δημιουργεί εκ νέου “πολυκοσμία” στο αριστερό άκρο της άμυνας των Ισπανών, όπου “δεσπόζει” βεβαίως η παρουσία του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Λατινικής Αμερικής Μάρκος Ακούνια, αφήνει ανοικτό παράθυρο για αποχωρήσεις.

Ο Αλόνσο έχει ψηλά το όνομα του Πεντρόσα στις επιλογές του για τον αριστερό μπακ, θεωρώντας πως ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που ψάχνει και οι πληροφορίες απ’ την Ισπανία αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους ανθρώπους της Σεβίλλης ψάχνοντας τη φόρμουλα για την περίπτωση του Ισπανού μπακ, είτε με δανεισμό (απλό ή με οψιόν αγοράς), είτε για απευθείας αγορά του. Ο Πεντρόσα ξεκίνησε την καριέρα του απ’ την Ακαδημία της Εσπανιόλ, στην οποία πέρασε μία δεκαετία προτού κάνει το βήμα προς τη Σεβίλλη το περασμένο καλοκαίρι. Με την ομάδα της Βαρκελώνης μέτρησε συνολικά 120 συμμετοχές με 7 γκολ και 13 ασίστ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις