Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Δύο νέα πρόσωπα για τον δικέφαλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Δύο νέα πρόσωπα για τον δικέφαλο

ΠΑΟΚ: Το βράδυ της Δευτέρας ο Σόλα Σορτάιρ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φέντορ Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής, με τον 26χρονο φορ να αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (30/07).

Μάλιστα, πρόκειται να πάρει τη φανέλα με το Νο.9, αποτελώντας τον βασικό φορ του Δικεφάλου. Θυμίζουμε ότι, καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής έπαιξε ο Ιβάν Σαββίδης.

Για τον Τσάλοφ, ο ΠΑΟΚ είναι ασφαλώς μία πολύ μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι με εξαίρεση ένα εξάμηνο, που έπαιξε ως δανεικός στη Βασιλεία, δεν έχει αγωνιστεί άλλη φορά εκτός Ρωσίας.

Την περσινή σεζόν, κατέγραψε 29 συμμετοχές στη ρωσική λίγκα, έχοντας 12 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά, στην καριέρα του με την ΤΣΣΚΑ, ο Τσάλοφ έχει γράψει 261 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 89 γκολ και 44 ασίστ.

O Σόλα Σορτάιρ στη Θεσσαλονίκη

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Σόλα Σορτάιρ, καθώς ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος αποτελεί γέννημα θρέμμα των περιβόητων ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, ενώ αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Την περσινή σεζόν φόρεσε σε 12 ματς τη φανέλα της Κ21 των “κόκκινων διαβόλων”, έχοντας απολογισμό εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ. Έχει συμμετοχές με τις μικρές εθνικές Αγγλίας και στα τμήματα υποδομής της Γιουνάιτεντ έχει παίξει στα δυο άκρα της επίθεσης, στον άξονα σε ρόλο επιτελικό, αλλά και ως φορ στην αντίπαλη περιοχή.

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που έχει δημιουργήσει δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα στην οποία πάντως έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17χρονών και 19 ημερών με προπονητή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε έναν αγώνα με τη Νιούκαστλ, της περιόδου 2020-21. Έχει κάνει και μια συμμετοχή στο Champions League, σε έναν αγώνα με την Γιουνγκ Μπόις.

Το περυσινό καλοκαίρι συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και κερδίζοντας κάποια θετικά σχόλια από τον Έρικ τεν Χαχ, αλλά όχι μια θέση στο rotation του Ολλανδού. Δόθηκε δανεικός στην Μπόλτον τον περασμένο Γενάρη πραγματοποιώντας 16 εμφανίσεις με ένα γκολ και δύο ασίστ, αγωνιζόμενος κυρίως στον άξονα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις