Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποσπούσαν χρήματα με δέλεαρ δήθεν χορηγήσεις δανείων και επενδύσεις σε crypto
ΕΛΛΑΔΑ

Αποσπούσαν χρήματα με δέλεαρ δήθεν χορηγήσεις δανείων και επενδύσεις σε crypto

Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα, δύο Ελληνίδες και τέσσερις αλλοδαποί - Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης.

Με την ταυτοποίηση έξι ατόμων, τα οποία απέσπασαν συνολικά το ποσό των περίπου 85.000 ευρώ από πέντε πολίτες, η Αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση απατών που διέπραττε πολυεθνική σπείρα. Η έρευνα διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, αλλά και στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας και της Λετονίας.

Συγκεκριμένα, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές 55 και 29 ετών και τέσσερις αλλοδαποί (από Βουλγαρία, Λετονία και Γαλλία), 35, 30, 28 και 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απάτη με υπολογιστή, σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απάτες, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, αφορούσαν χορήγηση δανείου, αγορά οχήματος και προϊόντων μέσω διαδικτύου, αλλά και επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Το δε συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι δράστες από τους πέντε παθόντες ανήλθε σε 84.835 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις