Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Περιστερίου: Ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Περιστερίου: Ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού

Τα τέσσερα βασικά Υποέργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και τη λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού του Δήμου Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Λύκος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Παιδικών Χαρών Ιωάννης Καλαντώνης και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Γεώργιος Τσίνας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν τα τέσσερα βασικά Υποέργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τα οποία έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών του Περιστερίου.

Υποέργο 1: Σύστημα Αποφυγής Συνωτισμού στις Παιδικές Χαρές: Εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση του αριθμού των επισκεπτών, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών.

Υποέργο 2: Ολοκληρωμένο Σύστημα Αντιπυρικής Προστασίας: Εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων αντιπυρικών συστημάτων για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Υποέργο 3: Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων (Fleet Management): Υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των δημοτικών οχημάτων, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους.

Υποέργο 4: Σύστημα Διαχείρισης, Εξοικονόμησης Νερού και Ενέργειας για τον Έλεγχο Άρδευσης Χώρων Πρασίνου: Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων που θα συμβάλλουν στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τους στόχους και τα οφέλη των Υποέργων, που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ο Δήμος Περιστερίου στη συνέντευξη Τύπου δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων που προάγουν την προστασία και την ευημερία των δημοτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις