Παραδόθηκε το συγκρότημα Γυμνασίων Παιανίας – Προς χρήση τη νέα σχολική χρονιά

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραδόθηκε το συγκρότημα Γυμνασίων Παιανίας – Προς χρήση τη νέα σχολική χρονιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε μια περιπέτεια δύο περίπου ετών για το συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας.

29.07.2024 | 11:46

Την Παρασκευή 26/07 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή από τον Δήμο Παιανίας μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών που εξασφαλίζουν ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες. «Το 2022 διαπιστώθηκε η έλλειψη στατικής επάρκειας τμημάτων του συγκροτήματος. Έπεισα τον τότε υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή να χρηματοδοτήσει το έργο αποκατάστασης. Δύο χρόνια μετά παραλάβαμε ένα ασφαλές κτίριο που είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές στη νέα σχολική περίοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση των όσων μεσολάβησαν, ο Δήμαρχος Παιανίας σημείωσε πως η περίπτωση αυτή αποδεικνύει ότι «για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις αρκεί με αποφασιστικότητα και σχέδιο να διεκδικείς προς όφελος της κοινωνίας». «Είμαι ευτυχής που σήμερα παραλαμβάνουμε το σχολείο με κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες δίνουν την αφορμή για περαιτέρω αποκαταστάσεις» συνέχισε ευχαριστώντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας SOLIS Α.Ε. Στέφανο Λιάπη «που ξέφυγε από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και προχώρησε σε επιπρόσθετες εργασίες βελτιώνοντας περαιτέρω τις υποδομές» αλλά και «την ΚΤΥΠ, τον πρόεδρό της Τιμολέων Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και εκείνους που βρίσκονταν καθημερινά εδώ εξασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη του έργου».

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αναδόχου Στέφανος Λιάπης εξήγησε πως «ολοκληρώθηκε το έργο στατικής ενίσχυσης και αποκατάστασης των υποδομών, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στην θέρμανση και στα ηλεκτρολογικά. Λόγω της ευαισθησίας μας προχωρήσαμε σε επιπλέον εργασίες που κρίναμε απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μολονότι δεν ήταν στις συμβατικές μας υποχρεώσεις».

 

Οι εργασίες αυτές αφορούν μεταξύ άλλων χρωματισμούς χώρων βοηθητικών και κύριας χρήσης, ενισχύσεις επιπλέον επιφανειών προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το στατικό μοντέλο που κατασκευάστηκε, σε καθαρισμούς και υδρομονώσεις για την προστασία από την υγρασία, σε συνεννόηση με τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Παιανίας βελτιστοποιήθηκε το δίκτυο ασθενών ρευμάτων με επικοινωνία των εσωτερικών ρακ του 1ου και 2ου Γυμνασίου ώστε να είναι δυνατή η οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση ή τροποποίηση του δικτύου, αντικαταστάθηκαν όλοι οι λαμπτήρες με νέας τεχνολογίας led, αναβαθμίστηκε το σύστημα γείωσης, έγινε αποκατάσταση των μαρμάρων στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, συντηρήθηκαν οι μεταλλικές είσοδοι, προστέθηκαν επιπλέον γραμμές ύδρευσης, κ.ά. Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τη στατική ενίσχυση προστέθηκαν και τα κλιμακοστάσια που απαιτούνταν από τη μελέτη πυρασφάλειας ενισχύοντας την ασφάλεια του σχολείου.

 

«67 χρόνια μετά τα Γυμνάσια Παιανίας ανακατασκευάστηκαν και είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμαρχος Παιανίας δύο χρόνια πριν και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα παραλαμβάνουμε έτοιμα για την επόμενη σχολική χρονιά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, τον πρώην γενικό γραμματέα κ. Κόπτση και τους διευθυντές των δύο Γυμνασίων, Ζαχαρούλα Μαρκοπούλου και Λάμπρο Παπουτσάκη.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, «το προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση αιθουσών από τον προαύλιο χώρο αποδίδοντάς τον στους μαθητές». Οι αίθουσες αυτές θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες άλλων σχολείων καθ’ υπόδειξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η οριστική παραλαβή του έργου θα πραγματοποιηθεί το 2025 μετά από τη λειτουργία των Γυμνασίων σε πραγματικές συνθήκες και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν.

Exit mobile version