Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια φωτιά τώρα: Νέο 112, εκκενώνεται το χωριό Κόσκινα
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: Νέο 112, εκκενώνεται το χωριό Κόσκινα

Δύσκολη νύχτα με την ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια -Νέο 112, εκκενώνεται το χωριό Κόσκινα

Εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στην ανατολική Εύβοια, όπου έχει δοθεί εντολή σε τρία χωριά για εκκένωση. Πριν από λίγο εκδόθηκε και νέο 112 για την περιοχή Κόσκινα, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να εκκενώσουν προς Ζάρακες, μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στην Εύβοια μεταβαίνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ώστε να συντονίσει τις ενέργειες. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν από αέρος 26 πυροσβεστικά και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν ακόμα υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ. Επίσης, από τον Πειραιά έχει μεταβεί πυροσβεστικό πλοιάριο στην περιοχή. Για ανάλογες ενέργειες ενημερώθηκε και το Λιμενικό Σώμα, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Οι πυκνοί καπνοί από την Εύβοια έφτασαν μέχρι τη Σαλαμίνα!

Οι καπνοί από την πυρκαγιά στην Εύβοια εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση, είναι ορατοί σε όλη την Αττική, ενώ έφτασαν μέχρι τη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή τη στιγμή το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι εξ αρχής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της λίμνης Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ο οποίος υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι φλόγες έχουν αναπτύξει ένα νέο μέτωπο στον κάμπο του χωριού Δύστου, ενώ στην προσπάθεια περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και οι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης, έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (29-07-2024) μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων-Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων» αναφέρει η Τροχαία, που είχε κλείσει ήδη προληπτικά τον δρόμο πριν φτάσουν οι φλόγες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις