Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια φωτιά τώρα: Στα 24 τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις, τέσσερα μηνύματα 112
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: Στα 24 τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις, τέσσερα μηνύματα 112

Εύβοια φωτιά τώρα: Άνεμοι έως 7 μποφόρ - Κινητοποιήθηκε κι από Πειραιά πυροσβεστικό πλοιάριο

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανάμεσα σε δύο χωριά στην Εύβοια, με την Πυροσβεστική να ενισχύει διαρκώς τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της και την Πολιτική Προστασία να στέλνει τέσσερα μηνύματα 112. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ρίψεις κάνουν 24 εναέρια μέσα, 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις απαρτίζονται από 136 πυροσβέστες και 43 οχήματα.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στο χωριό Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια. Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η δήλωση κατοίκου της περιοχής που είπε στο evima.gr: «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες».

Ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου. Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα. Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Λίγο πριν από τις 15:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για τη φωτιά το οποίο αναφέρει, «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών». Στο δεύτερο μήνυμα 112, λίγο μετά τις 15:45, οι κάτοικοι καλούνταν να απομακρυνθούν απο Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλο κι απο Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια Λίγα λεπτά αργότερα, καλούνταν να εκκενώσουν από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους. Στη συνέχεια, εστάλη και τέταρτο μήνυμα 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Κριεζά προς Βέλος.

Εύβοια φωτιά τώρα: Άνεμοι 7 μποφόρ

Έχει μεταβεί, την ίδια στιγμή, από Πειραιά πυροσβεστικό πλοιάριο στην περιοχή. Ενημερώθηκε για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα, Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κι έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα, έχουν σπεύσει 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Οι διαστάσεις που έχει πάρει η φωτιά είναι τέτοιες που οι καπνοί γίνονται ορατοί ακόμη και από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις