Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / MyCoast καταγγελίες: Τα πρόστιμα ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

MyCoast καταγγελίες: Τα πρόστιμα ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ

MyCoast καταγγελίες: Περισσότερες από 750 επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί φέτος το καλοκαίρι

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που υποβάλουν καθημερινά οι πολίτες στην ειδική πλατφόρμα «MyCoast» για τις παραλίες, για παρανομίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Περισσότερες από 750 επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί φέτος το καλοκαίρι μετά από καταγγελίες πολιτών στην εφαρμογή MyCoast, με τα πρόστιμα να ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 800.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μοιράστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Όμηλος Τσάπαλος, «πρωταθλήτρια είναι η Πρέβεζα και στη συνέχεια είναι η Χαλκιδική. Στην 5αδα είναι τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Αττική».

Ενώ δήλωσε πως περισσότερες από 20 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν σφραγιστεί, «δηλαδή έχει απελευθερωθεί ο χώρος που παράνομα κατελάμβαναν και έχει αποδοθεί πίσω για ελεύθερη χρήση στους πολίτες». «Το μήνυμα είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, δεν πρόκειται να σταματήσουμε», τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο έχει αίτημα επέκτασης της εφαρμογής και σε τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες, ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κατάχρησης, με αντίπαλους επιχειρηματίες να «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον.

«Όποιος έχει καταφέρει να ξεκλέψει λίγες ημέρες και να πάει διακοπές, έχει διαπιστώσει ότι η κατάσταση στις παραλίες είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος. «Σε αυτό συμβάλλουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η εφαρμογή ‘MyCoast’ η οποία εδώ και περίπου δύο μήνες που λειτουργεί, έχει συγκεντρώσει κοντά στις 20.000 καταγγελίες πολιτών. Μετά την υποβολή των καταγγελιών, εμείς τις προτεραιοποιούμε και τις ομαδοποιούμε και πηγαίνουμε εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ελέγξαμε 4.500 καταγγελίες».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις