“Τεχνικοί” ΔΕΗ με… αλουμινόχαρτο και βραστό νερό!

ΕΛΛΑΔΑ

“Τεχνικοί” ΔΕΗ με… αλουμινόχαρτο και βραστό νερό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δύο συλλήψεις, πώς δρούσαν

29.07.2024 | 07:20

Γυναίκες, αλουμινόχαρτο, κατσαρόλα και βραστό νερό. Ίσως δεν βρίσκει κάποιος, με πρώτη ανάγνωση, καμία συνάφεια των τριών προαναφερομένων. «Έβρισκαν” όμως, οι δράστες της απάτης. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες τις…προτιμούσαν και φρόντιζαν τα ίδια τα μέλη της συμμορίας να τις εντοπίζουν κοντά στα σπίτια τους, σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη. Το αλουμινόχαρτο είχε το σκοπό του. Σε αυτό προέτρεπαν τα θύματα να τυλίγουν τα κοσμήματα και τα τιμαλφή τους, μην τυχόν… και πιάσει φωτιά το σπίτι και καταστραφούν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η κατσαρόλα, έπαιζε κι αυτή το ρόλο της. Δεν είχαν πρόβλημα να προτρέψουν τις νοικοκυρές να…βράσουν νερό για να κάνουν, τάχα, τις…μετρήσεις της ηλεκτρικής τάσης! Ο λόγος για μία ακόμη συμμορία τα μέλη της οποίας υποδύονταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και κατάφεραν σε λίγο χρονικό διάστημα, μόλις από τον Ιούνιο και μετά, να αποσπάσουν από οκτώ θύματα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Τα οποία, μάλιστα, έβρισκαν και…πακεταρισμένα σε αλουμινόχαρτα, καθώς πρόσεχαν που τα τοποθετούσαν οι γυναίκες για να μην καούν! Δύο από τα μέλη των «τεχνικών», συνελήφθησαν σε επιχείρηση των αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής, στα Ανω Λιόσια.

Ηλικίας 35 και 40 ετών, κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας, που διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αττικής, προσποιούμενοι-τι άλλο- τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. «Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα», ενημερώνει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς και εναλλασσόμενους, ανά περίπτωση, ρόλους μεταξύ των μελών της. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους.

Ηλικιωμένα άτομα

Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό στις οικίες και κρατώντας απασχολημένα τα θύματά τους, αφαιρούσαν τεχνηέντως χρηματικά ποσά και τιμαλφή από το εσωτερικό τους. Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν. Μετά από έρευνες στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και αξεσουάρ».

Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται. Και, όπως σχεδόν πάντα, σ αυτές τις περιπτώσεις, η ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνει ότι έχει…ξαναασχοληθεί με τους δράστες της απάτης, που ξαναβρήκε μπροστά της. «Σημειώνεται», καταλήγουν οι αστυνομικοί «ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα».

Exit mobile version