Lady Gaga φτερά στην τελετή έναρξης: Επίθεση PETA στην τραγουδίστρια

ΚΟΣΜΟΣ

Lady Gaga φτερά στην τελετή έναρξης: Επίθεση PETA στην τραγουδίστρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε, ήδη, δώσει διευκρινίσεις για την προέλευση των φτερών μέσα από τον λογαριασμό της στο X

29.07.2024 | 15:59

Δριμεία επίθεση κατά της Lady Gaga εξαπέλυσε η φιλοζωική οργάνωση PETA, μετά την εμφάνιση της ποπ τραγουδίστριας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο εντυπωσιακό show η καλλιτέχνις εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό παλτό από μαύρα φτερά στρουθοκαμήλου ενώ η ομάδα των οκτώ χορευτών που τη συνόδευε κρατούσε μεγάλα ροζ και λευκά φτερά. «Lady Gaga το να φοράς φτερά είναι εξοργιστικό! Τα πουλιά χρειάζονται τα φτερά τους, όχι εσύ Gaga! Το να προέρχονται από την φυσική διαδικασία αλλαγής πτερώματος δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Συνήθως αυτά προέρχονται από πάπιες, στρουθοκαμήλους και άλλα πουλιά, τα οποία ξεπουπουλιάζονται αφού τα έχουν σκοτώσει ή τα έχουν τραβήξει με επώδυνο τρόπο από το δέρμα τους ενώ βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Σε παρακαλούμε μην ξαναφορέσεις φτερά ξανά!», αναφέρει η ανάρτηση της PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) στον επίσημο λογαριασμό της φιλοζωικής οργάνωσης στο X, το Σάββατο, 27 Ιουλίου, μία μέρα μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η απάντηση των χρηστών στην ανάρτηση της PETA ήταν άμεση με τους περισσότερους να υπερασπίζονται την καλλιτέχνιδα. «Και αν χρησιμοποίησε φτερά που δεν προέρχονται από πουλιά;», «Είναι παλιά φτερά που ανήκαν στο πρώην Lido, κανένα ζώο δεν υπέστη πρόσφατα βασανισμό για εκείνα τα φτερά», «Αυτή είναι μια βασίλισσα, την αγαπώ», «Ήταν καλή, όλα συγχωρούνται», «Είναι vintage και τα δανείστηκε από το Lido… Αντιδράτε σαν να τα έφτιαξε μόνη της», αναφέρουν, μεταξύ άλλων. οι χρήστες στο X, κάτω από την ανάρτηση της PETA.

Όμως, η αλήθεια είναι πως η ίδια η ερμηνεύτρια, ήδη, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά τηθεαματική εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με ανάρτησή της στο X εξηγούσε την προέλευση των εντυπωσιακών φτερών. Στην ανάρτηση η τραγουδίστρια της ποπ αρχικά αναφέρει πως είναι ευγνώμων που της ζητήθηκε να ανοίξει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και να ερμηνεύσει το κομμάτι «Mon truc en plumes» της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας, μπαλαρίνας και ηθοποιού Ζιζί Ζανμέρ. Όσο για τα φτερά που χρησιμοποιήθηκαν στο show, η Lady Gaga γράφει: «Νοικιάσαμε τα πομ πομ από το αρχείο του Lido. Ένα πραγματικό γαλλικό καμπαρέ – θέατρο. Συνεργαστήκαμε με τον Dior για να δημιουργήσουμε ειδικής κατασκευής κοστούμια χρησιμοποιώντας φτερά που έχουν πέσει με φυσικό τρόπο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η PETA επιτίθεται στη Lady Gaga

Τον Αύγουστο του 2012 η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησε την Αμερικανίδα τραγουδίστρια πως είχε πραγματοποιήσει εμφανίσεις με γούνες αλεπούς και λαγού ενώ στο παρελθόν είχε καταδικάσει τα ρούχα από φυσική γούνα. Η οργάνωση με ανοιχτή επιστολή προς την Lady Gaga, την οποία δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της PETA, ρωτούσε την καλλιτέχνιδα αν εξακολουθεί να είναι κατά της γούνας ή αν δεν γνώριζε πως οι γούνες που είχε φορέσει εκείνη την περίοδο ήταν αληθινές.

Η τραγουδίστρια απάντησε στην οργάνωση μέσω μιας, μάλλον, σιβυλλικής ανάρτησης στο Twitter, στην οποία έγραψε: «Για εκείνους στον Τύπο και άλλους, που γράφουν αν η γούνα μου είναι ή δεν είναι πράγματι αληθινή, μην ξεχάσετε να δώσετε τα εύσημα στον σχεδιαστή του Hermes. Σας ευχαριστώ».

 

Exit mobile version