Σεξιστικό σχόλιο Ολυμπιακοί 2024: Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport

ΚΟΣΜΟΣ

Σεξιστικό σχόλιο Ολυμπιακοί 2024: Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σεξιστικό σχόλιο Ολυμπιακοί 2024: «Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες… αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους», ήταν σύμφωνα με το Eurosport το ανάρμοστο σχόλιο του Μπομπ Μπάλαρν

29.07.2024 | 08:56

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Eurosport απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες έναν σχολιαστή από την κάλυψή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για ένα σεξιστικό σχόλιο που ακούστηκε από το μικρόφωνό του στη σκυταλοδρομία κολύμβησης του Σαββάτου. Την στιγμή που η ομάδα της Αυστραλίας πανηγύριζε το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ελεύθερο, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ ακούστηκε να λέει: «Λοιπόν, οι γυναίκες μόλις τερμάτισαν. Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες… αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους» – φράση που θεωρήθηκε σεξιστικό σχόλιο. Το απόσπασμα έγινε γρήγορα viral και ο Μπάλαρντ δεν επέστρεψε στο πόστο του όταν η κολύμβηση συνεχίστηκε την Κυριακή.

«Κατά τη διάρκεια της κάλυψης του Eurosport χθες το βράδυ, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο», ανέφερε το Eurosport σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τον Independent. «Για το σκοπό αυτό, έχει αφαιρεθεί από το ρόστερ των σχολιαστών μας με άμεση ισχύ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η συνεργάτιδα του Μπάλαρντ στο σχολιασμό η οποία είχε εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, Ελίζαμπεθ Σίμοντς, χαρακτήρισε το σχόλιο «εξωφρενικό». Ο Μπάλαρντ, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος σχολιαστής των Ολυμπιακών Αγώνων, ιδίως της κολύμβησης και των καταδύσεων δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα. Τελευταία του ανάρτηση αφορούσε τον άνδρα που βούτηξε στην πισίνα για να βγάλει σκουφάκι που ενοχλούσε την κάμερα προκειμένου να συνεχιστούν οι αγώνες!

Exit mobile version