Πότε λήγουν οι θερινές εκπτώσεις: Συνεχίζονται οι προσφορές από τα καταστήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε λήγουν οι θερινές εκπτώσεις: Συνεχίζονται οι προσφορές από τα καταστήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο των θερινών εκπτώσεων - Μέχρι πότε ψωνίζουμε πιο φθηνά

29.07.2024 | 15:00

Σε εξέλιξη είναι οι εκπτώσεις του καλοκαιρού με μειωμένες τιμές στα προϊόντα. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους και να επωφεληθούν από τις προσφορές. Ειδικότερα, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων 2024 θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις

-Όπως σε κάθε περίοδο εκπτωτική περίοδο, έτσι και στις θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.
-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
-Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
-Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
-Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
-Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Ετικέτες
Exit mobile version