Κάσος – Τουρκία: Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάσος – Τουρκία: Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαρινάκης για Κάσο: Είτε είναι ελλιπής η ενημέρωση Κασσελάκη, είτε είναι επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει

29.07.2024 | 17:20

Απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος απηύθυνε στην κυβέρνηση ερωτήματα σχετικά με τις έρευνες ιταλικού πλοίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι πριν από την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε απαντήσει αναλυτικά στη Βουλή. «Το γεγονός ότι έχει απαντήσει με σαφήνεια ο υπουργός και επιμένει ο κ. Κασσελάκης είτε μπορούμε να το αποδώσουμε σε ελλιπή ενημέρωση και προχειρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει φανεί και σε άλλα ζητήματα, είτε είναι κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει».

Αφού παρέθεσε σημείο από την απάντηση του κ. Γεραπετρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η αναπαραγωγή αυτής της προπαγάνδας και αυτής της παραπληροφόρησης δεν είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, είανι επιζήμια για τη χώρα».

Γεραπετρίτης: Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε υπήρξε αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας

«Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση. Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε θα ήταν δυνατόν να ζητηθεί άδεια, ουδέποτε υπήρξε καμία αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή της Κάσου και ούτε θα ήταν ποτέ αυτό δυνατόν. Συνεχίζουμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας την ενεργειακή διασφάλιση και αυτονομία της χώρας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το επεισόδιο στη Κάσο, σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα έρευνας του ιταλικού πλοίου ολοκληρώθηκε απολύτως, δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνησή του», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και απευθύνει στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

«Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Για ποιο λόγο η Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα -και την Ιταλία- για τη συνεργασία;

Ισχύει ότι δεν έχει ακυρωθεί η NAVTEX της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα της Τουρκίας;»

 

Exit mobile version