Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών

Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει κάθε φορά που παρατηρούνται ανάλογα ζητήματα, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο των μηνιαίων ενημερώσεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τόνισε ότι ο θάνατος των αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν «αποδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει στην άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, οποία θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ». Όπως είπε, δε μπορεί η διεθνής κοινότητα να παραμένει απαθής σε αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία η οποία έχει πολλές παράπλευρες απώλειες και τόνισε ότι η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογράμμισε ότι «πράγματι η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι τραγική» και τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και πρέπει όλοι να στοχεύσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Τα κέρδη της ενέργειας θα φορολογηθούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα θέματα ενέργειας λέγοντας ότι υπήρξε απότομη αύξηση τιμών σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια. Ξεκαθάρισε ότι τα κέρδη θα φορολογηθούν, λέγοντας ότι δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τις δυσλειτουργίες της ενέργειας. «Τις τελευταίες μέρες ίσως και ως αποτέλεσμα ανακοινώσεων επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα αλλά όλοι να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έτοιμη να παρέμβει όταν παρατηρεί στρεβλώσεις στην αγορά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών», είπε κατά την προγραμματισμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ενδείξεις ότι τον Ιούνιο υπήρξε αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ είναι ενθαρρυντικές. Το συνολικό μείγμα των μέτρων πιστεύσω ότι αρχίζει και αποδίδει», σημείωσε. «Συνεχίζουμε με ελέγχους στις τιμές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και ενισχύοντας την επιτροπή ανταγωνισμού» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εθελοντική προσφορά ιατρών

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου και για τα θέματα της Υγείας τονίζοντας ότι φαίνεται να βρέθηκε εθελοντική προσφορά γιατρών για να καλύψουν κάποιες ανάγκες σε κάποια νοσοκομεία σημείωσε ωστόσο ότι είναι είναι προσωρινή λύση. Ανέφερε συγκεκριμένα, πως «σε συνεργασία με κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους βρέθηκε εθελοντική προσφορά γιατρών για να καλύψουν εφημερίες σε διαφορά σημεία της χώρας». Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή. «Πρόκειται για προσωρινό μετρό, θα θεσμοθετηθεί νέα δέσμη κίνητρων για προσέλευση μονίμου ιατρικού προσωπικού», συμπλήρωσε. Αναφορικά με την λειψυδρία που πλήττει αρκετές περιοχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και η κυβέρνηση θα κάνει εξαγγελίες.

Με γνώμονα το κοινό καλό

Η κ. Σακελλαροπούλου, είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση με γνώμονα το κοινό καλό για τις παρεμβάσεις στην ακρίβεια και την πρόσβαση στην δημόσια υγεία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στον τουρισμό και την ικανότητα των νησιών να αντέξουν. Σε αυτό, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα νησιά διαφορετικά από την ηπειρωτική χώρα, διότι υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες. Τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις των δικαστηρίων για την δόμηση εκτός σχεδίου και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα τις εφαρμόσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις