Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκουντούρα Ολυμπιακοί 2024: Χαμός στο Instagram του διαιτητή που αδίκησε την Ελληνίδα αθλήτρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουντούρα Ολυμπιακοί 2024: Χαμός στο Instagram του διαιτητή που αδίκησε την Ελληνίδα αθλήτρια

"Όλοι είδαμε τι έκανες, ντροπή!"

Μεγάλη κουβέντα άνοιξαν οι αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Μαρτιλότι, στην ξιφασκία και τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα από τους «4» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Μετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, η οποία τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Ιταλός διαιτητής δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στο Facebook από Έλληνες που ήταν έξαλλοι με τις αποφάσεις του. «Ο χειρότερος διαιτητής όλων των εποχών. Όλοι είδαμε τι έκανες. Ντροπή!», «Μόνο τυφλός θα σε έλεγε καλό διαιτητή» και «Πολλά λεφτά, έτσι; Δεν βλέπεις χρώματα, ειδικά το πράσινο, δύο φορές;», ήταν κάποια από τα σχόλια που υπάρχουν στην ανάρτησή του για το πόσο περήφανος αισθάνεται για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, το «ελληνικό ξέσπασμα» δεν έμεινε εκεί, καθώς ο Μαρτιλότι δέχτηκε αρκετά μηνύματα και στο Instagram, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλειδώσει το προφίλ του.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα δάκρυα της Δώρας Γκουντούρα μετά τον αποκλεισμό

Η Δώρα Γκουντούρα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά της ξιφασκίας και δάκρυσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της στην ΕΡΤ. «Η αντίπαλός μου είναι εξαιρετική, αλλά έχω ενστάσεις. Η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύναμων. Όμως το σκορ έπρεπε να είναι 14-14 και να κριθεί στον πόντο» είπε αρχικά και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια: «Δεν είναι στεναχώρια, αλλά συγκίνηση. Το μετάλλιό μου έρχεται στην προπόνηση καθημερινά, εδώ δεν ήρθε. Συνεχίζουμε. Πιο δυνατούς μας κάνουν τέτοιες καταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα διαιτητικά λάθη που έγιναν, δηλώνοντας τα εξής: «Αυτό που έγινε ήταν σκάνδαλο. Έπαιζε μια Γαλλίδα και… έπρεπε να κερδίσει. Το παιχνίδι ήταν καθαρά δικό μας. Είναι τεράστια αδικία. Παίζουν με τον κόπο των παιδιών».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις