Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Πάνω από 2.350 παιδιά στα καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάνω από 2.350 παιδιά στα καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου

Όμορφες, δημιουργικές και διασκεδαστικές καλοκαιρινές εμπειρίες σε πάνω από 2.350 παιδιά, αλλά και πολύτιμη βοήθεια και στήριξη σε χιλιάδες γονείς, πρόσφεραν και φέτος, το δωρεάν Πρόγραμμα Δημιουργικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης και η Αθλητική Κατασκήνωση του Δήμου Χαλανδρίου.

Στο δωρεάν Πρόγραμμα Δημιουργικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου, συμμετείχαν φέτος συνολικά 1.600 παιδιά από 5 έως 12 ετών, σε 7 σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου, με τη συμβολή 45 ειδικών εκπαιδευτών. Για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα συμμετείχαν και εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, για να μπορούν όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς να συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση. Φέτος, στο Πρόγραμμα εντάχθηκαν και δυο εμβόλιμες εκπαιδευτικές δράσεις. Η μια αφορούσε τη γνωριμία των παιδιών με τη πρότυπη Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου για να καταπολεμήσει τη σπατάλη τροφής, δημιουργώντας μάλιστα σε πρώτη φάση, μπισκότα από τροφή που θα πετιόταν, με τη συνεργασία σεφ τοπικών επιχειρήσεων εστίασης. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η σωστή πληροφόρηση των παιδιών αλλά και των γονέων, για τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφής και τα οφέλη απο την σωστή καθημερινή διαχείριση της κατανάλωσης τροφίμων.

Η δεύτερη αφορούσε τη γνωριμία των παιδιών με την αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, μέσα από βιωματικές δράσεις που συνόδευσαν την ανάγνωση των παραμυθιών “Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό» και «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας αλλιώς», της Βάσως Μαυρουδή.

 

Στην Αθλητική Κατασκήνωση 2024 που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου, συμμετείχαν και φέτος 750 παιδιά συνολικά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, με συμβολικό αντίτιμο ενώ για τα παιδιά των ωφελουμένων των κοινωνικών δομών, ήταν δωρεάν.

 

Ο αγαπημένος θεσμός των παιδιών, τους έδωσε και φέτος τη δυνατότητα να περνούν ευχάριστα τις καλοκαιρινές ημέρες, ερχόμενα κοντά σε πλήθος αθλημάτων, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής και έμπειρου προσωπικού, στο δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Νίκος Πέρκιζας». Πέραν των αθλητικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκαν φέτος και θεατρικές παραστάσεις που διασκέδασαν τα παιδιά.

 

Ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστεί θερμά τους παιδαγωγούς και όλο το προσωπικό που έδωσαν και φέτος τον καλύτερο εαυτό τους, για να έχουν τα παιδιά και οι γονείς μια ασφαλή, δημιουργική και ευχάριστη διέξοδο, μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις