Εύβοια φωτιά τώρα: Μπαράζ 112, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: Μπαράζ 112, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, εκκενώθηκαν οικισμοί

30.07.2024 | 08:08

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε, εχθές το μεσημέρι, στην Εύβοια. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους οικισμού Πετριές, Κριεζά και Αλώνια. Με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή επιχειρούν, πέντε αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Tην ίδια ώρα, 205 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Το έργο τους δυσχεραινουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή.

Φωτιά στην Εύβοια: Μηνύματα από το 112

Οι κάτοικοι των περιοχών Κριεζά και Πετριές έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 7:33 και 5:30 το πρωί καλώντας τους να απομακρυνθούν. Λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε ξανά το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά. Στην πυρκαγιά στην Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα». Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες». «Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να την ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, την βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραμπατσώλη, τον δασάρχη, τους εθελοντές και όλους όσους συνεργάζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, υλικές φθορές υπέστη υδροφόρο όχημα

Ένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε καθώς υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, υδροφόρο όχημα υπέστη μικρές υλικές φθορές.

 

Ετικέτες
Exit mobile version