Κύκλωμα διακίνησης με delivery κοκαΐνης στη Μύκονο

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης με delivery κοκαΐνης στη Μύκονο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι ρόλοι της 26χρονης D.J. και των δύο ανδρών.

30.07.2024 | 10:01

Μια καλλίγραμμη και πολύ γνωστή στη Μύκονο D.J. από την Πολωνία, είναι μεταξύ των συλληφθέντων του κυκλώματος, το οποίο στο «νησί των ανέμων», διακινούσε κοκαΐνη και άλλων ειδών ναρκωτικά. Καθώς ένας από τους βασικούς τρόπους παράδοσης των ναρκωτικών ήταν το delivery, σε ενδιαφερόμενους «πελάτες», και σε μέρη, που είχαν προσυμφωνηθεί, εκεί φέρεται από τα στοιχεία της Αστυνομίας να έπαιζε σημαντικό ρόλο η 26χρονη από την Πολωνία.

 

Συνόδευε 37χρονο ομοεθνή της, μέλος της οργάνωσης, στις παραδόσεις των ναρκωτικών, προκειμένου να δίνουν την εικόνα ζευγαριού σε βόλτα και να μη κινούν τις υποψίες των αστυνομικών για τον πραγματικό λόγο των συνοδειών.

 

Σε πολυσύχναστα μέρη

Οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους «πελάτες» του κυκλώματος, το οποίο συντόνιζε κατά την Αστυνομία, 40χρονος Πολωνός, πραγματοποιούνταν, για τους ίδιους λόγους παραπλάνησης, σε πολυσύχναστα μέρη.  Κυρίως έξω από υπαίθρια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή ζώνη της Μυκόνου, αλλά και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους κοντά στη Χώρα. Επίσης η χρησιμότητα της D.J, έγκειται και στο γεγονός ότι λόγω της ιδιότητός της δικαιολογούσε την μεγάλη παραμονή των άλλων δύο στη Μύκονο, αφού εμφανίζονταν σαν συνεργάτες στη δουλειά της.

Τρεις συλλήψεις

Η ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάζοντας τα στοιχεία εξιχνίασης της υπόθεσης, κάνει λόγο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, τονίζεται από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 άτομαενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα. «Προηγήθηκε καταγγελία», αναφέρεται «σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης, κινείται με όχημα στους δρόμους της Μυκόνου και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας «delivery» παραδόσεις».

Οι ρόλοι των τριών

Από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) ως εξής:

40χρονος Πολωνός

«Συντόνιζε», τονίζεται «τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με τις λεπτομέρειες τις «παραγγελίας», διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο, ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο ντελιβεράς

37χρονος. Βασικό μέλος της οργάνωσης, επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery». Φρόντιζε οι συναντήσεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη.

Η D.J.

26χρονη (σ.σ. η Πολωνή D.j), η οποία ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των έτερων μελών λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές”.

 

Το «μαύρο κουτί»

«Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητάς τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια το σκοπό τους, ήταν η δημιουργία ενός κουτιού (σ.σ.μαύρου), που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου». Συνολικά από την κατοχή τους, κατασχέθηκαν: Όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε το βασικό μέλος της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ζυγαριά, 65.880 ευρώ, 17.166 δολλάρια ΗΠΑ, 240 λίρες Αγγλίας, 43,22 γραμμάρια κοκαΐνης, 8,61 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, 212 γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού, πληθώρα χαπιών και τρίμματα ecstasy διάφορων χρωμάτων και πληθώρα πλαστικών καψουλών ναρκωτικής ουσίας MDMA.

Exit mobile version