Η αγκαλιά του Τσελίδη με τον Μοσακλισβίλι: «Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγκαλιά του Τσελίδη με τον Μοσακλισβίλι: «Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι! Ο Τσελίδης «χάλκινος» στο τζούντο

31.07.2024 | 20:44

O Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε στο τζούντο το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι! Ο Τσελίδης, πρωταθλητής στο τζούντο, χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον γεωργιανής καταγωγής αλλά αγωνιζόμενο με την Ισπανία Τριστάνι Μοσακλισβίλι. Μόλις στα 3:16, ο Θοδωρής Τσελίδης πήρε waza-ari και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για το χάλκινο μετάλλιο, πόντος που αποδείχθηκε αρκετός. Είναι το τρίτο μετάλλιο στην ιστορία του τζούντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Ηλία Ηλιάδη να έχει κατακτήσει τα άλλα δύο, ένα χρυσό στην Αθήνα το 2004 και ένα χάλκινο το 2012. Συνολικά, είναι το 126ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την νίκη επί του Ισπανού Τριστάνι Μοσακλισβίλι. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Θοδωρής Τσελίδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, μοιράζοντας τις πρώτες του σκέψεις και τα συναισθήματα του, μετά την τεράστια διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Αγωνιστική και ηθική νίκη για τον Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο

Μόλις ο Θοδωρής Τσελίδης ανακοινώθηκε νικητής, ο Φλορεντίνο γονάτισε και έκλαψε. Σε αυτό το σημείο ο Έλληνας τζουντόκα έσπευσε στο μέρος του, τον άγγιξε στην πλάτη και μόλις σηκώθηκε τον πήρε αγκαλιά, σε μια ένδειξη ήθους και ευγενούς άμιλλας.

Επόμενος αγώνας για τον Θοδωρή Τσελίδη ήταν με το επίσης φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τον Σέρβο, Νεμάνια Μαζντόφ, όπου πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα λίγο πριν το φινάλε, λόγω της κόκκινης που δέχθηκε ο αντίπαλός του.

Έπειτα, ο Μαζντόφ έβαλκε τα κλάματα και ο Τσελίδης έδειξε τη συμπόνοια του αγκαλιάζοντάς τον και παρηγορώντας τον μέχρι να ηρεμήσει.

Δείτε την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Θοδωρή Τσελίδη:

 

Exit mobile version