Σάουθπορτ επίθεση: Δασκάλα γιόγκα έσωσε παιδιά από τον μαχαιροβγάλτη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάουθπορτ επίθεση: Δασκάλα γιόγκα έσωσε παιδιά από τον μαχαιροβγάλτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σάουθπορτ επίθεση: Τα προστάτευσε με το σώμα της, δέχθηκε μαχαιριές

01.08.2024 | 08:47

Δασκάλα γιόγκα, 35 ετών, δέχτηκε χτυπήματα από μαχαίρι για να σώσει παιδιά και χρησιμοποίησε το σώμα της για να προστατεύσει δύο μικρά κορίτσια από τον μαχαιροβγάλτη, στην επίθεση στο Σάουθπορτ της Αγγλίας. Η δασκάλα γιόγκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη φρικτή επίθεση στο Σάουθπορτ της Αγγλίας που οδήγησε στον θάνατο τρία νεαρά κορίτσια, δέχτηκε χτυπήματα από μαχαίρι στα χέρια, την πλάτη και τον λαιμό, καθώς προστάτευε τα παιδιά με το σώμα της, όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Leanne Lucas, η οποία οργάνωσε την εκδήλωση με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έχει πλέον τις αισθήσεις της, ανακοίνωσε η οικογένειά της την Τετάρτη. Αφηγούμενος τις ενέργειες της δασκάλας αφού ο μαχαιροβγάλτης μπήκε στην τάξη από μια ανοιχτή πόρτα και άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά, ένας συγγενής της περιέγραψε πώς έσκυψε πάνω από δύο μικρά κορίτσια, προστατεύοντάς τα με το σώμα της, καθώς δέχθηκε επανειλημμένα χτυπήματα από πίσω.

Η 35χρονη είχε καταφέρει να μαζέψει αρκετούς ανθρώπους σε ένα ντουλάπι για να τους προστατεύσει και στη συνέχεια μπήκε γενναία στη μέση, όταν ο δράστης επιτέθηκε σε δύο μικρά παιδιά, αναφέρουν οι Times. Ο ξάδελφός της Chris Rimmer, 41 ετών, δήλωσε ότι ακούστηκε «συντετριμμένη».

Πώς οι δασκάλες βοήθησαν τα παιδιά κατά την επίθεση του μαχαιροβγάλτη στην Αγγλία

Η Alice Aguiar, εννέα ετών, η Bebe King, έξι ετών, και η Elsie Stancombe, επτά ετών, σκοτώθηκαν στο μάθημα όταν ένας κουκουλοφόρος μαχαιροβγάλτης εισέβαλε και άρχισε να μαχαιρώνει τα παιδιά. Ένας 17χρονος ύποπτος για φόνο και απόπειρα δολοφονίας, ο οποίος δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, παραμένει υπό αστυνομική κράτηση μετά τη σύλληψή του. Η αστυνομία λέει ότι δεν αναζητεί κανέναν άλλον και ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Πέντε άλλα παιδιά παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μαζί με δύο ενήλικες, μία εκ των οποίων πιστεύεται ότι είναι η Lucas.

Η ίδια και η συνάδελφός της δασκάλα Heidi Barlow, οι οποίες διηύθυναν το μάθημα, το οποίο περιελάμβανε επίσης γιόγκα και κατασκευή βραχιολιών, προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά που είχαν υπό τη φροντίδα τους. Η Barlow, 35 ετών, λέγεται ότι κλείστηκε σε μια τουαλέτα μαζί με αρκετά παιδιά, σώζοντας τη ζωή τους. Η οικογένεια της Lucas ενημερώθηκε πως έσπρωξε δύο άτομα σε ένα δωμάτιο, στη συνέχεια «έσκυψε πάνω από δύο μικρά κορίτσια» και χρησιμοποίησε το σώμα της ως ασπίδα για να τα προστατεύσει. «Σήκωσε τα χέρια της ψηλά, τα χέρια της είναι κομμένα», είπε ο Rimmer.

Πρόσθεσε ότι η γενναιότητα της Lucas ήταν ακόμη πιο εξαιρετική λόγω του μικρού της αναστήματος: «Είναι μικροσκοπική και λεπτή». Ο Rimmer είπε ότι η ξαδέλφη του «ανησυχεί για όλους τους άλλους» και ότι «πάντα σκέφτεται τους άλλους πριν από τον εαυτό της», ενώ σημείωσε ότι οι διαδικτυακές φήμες πως η Lucas είχε πεθάνει έκαναν τη βασανιστική αναμονή για νέα ακόμα πιο δύσκολη.

Exit mobile version