Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν φιλί με υπουργό: Μια… μικρή αναστάτωση στη Γαλλία
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν φιλί με υπουργό: Μια… μικρή αναστάτωση στη Γαλλία

Μακρόν φιλί με υπουργό: Το φιλί του Εμανουέλ Μακρόν και της υπουργού Αθλητισμού σχολιάζεται στη Γαλλία και στα social media

Ποικίλα είναι τα σχόλια στη Γαλλία και στον υπόλοιπο κόσμο για το φιλί του Εμανουέλ Μακρόν και της υπουργού Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Σαφώς παρασυρμένη από τη συγκίνηση όλων αυτών, η Ουντεά-Καστερά, πρώην επαγγελματίας τενίστρια, εμφανίστηκε αγκαλιασμένη σφιχτά με τον 46χρονο Γάλλο πρόεδρο, προκαλώντας αντιδράσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro, που πρώτο εστίασε στη φωτογραφία, έκανε λόγο για ένα «περίεργο φιλί» και επεσήμανε ότι η υπουργός Αθλητισμού «σίγουρα ξέρει πώς να κάνει τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτήν».

«Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η πίεση έφυγε, δίνοντας τη θέση της στην ευφορία. Σε μια έκρηξη χαράς, η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φιλήθηκαν. Το φιλί προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση» έγραψε το Midi Libre.

«Τι είναι αυτό το φιλί ανάμεσα στην Οντέα και τον Μακρόν;!», έγραψε κάποιος στα social, με άλλον να συμπληρώνει πως «δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ». «Γαμώτο αυτή είναι μια περίεργη αγκαλιά», «Ooh la la», «Βρίσκω αυτή τη φωτογραφία άσεμνη, δεν είναι αντάξια ενός προέδρου και ενός υπουργού», ήταν κάποια από τα πολλά σχόλια. Αλλοι πάντως δεν βρήκαν τίποτα κακό στην αγκαλιά αυτή σημειώνοντας ότι είναι γνωστός ο χαιρετισμός των Γάλλων με τα δύο φιλιά.

Πρώην επαγγελματίας στο τένις

Η Αμελί Ουντεά Καστερά γεννήθηκε στο Παρίσι. Yπήρξε πρωταθλήτρια στο τένις σε ηλικία 14 ετών, με μεγάλες διακρίσεις στο Γαλλικό Όπεν και το Wimbledon. Ως επαγγελματίας παίκτρια, είχε καταταχθεί στην 251η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στις 6 Ιουνίου του 1996, μετά την ήττα της στο Ρολάν Γκαρός , η Αμελί αποφάσισε να εγκαταλείψει το τένις και να ξεκινήσει λαμπρές σπουδές. Η Καστερά, Γενική Διευθύντρια της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (FFT), έχει διατελέσει πρώην επικεφαλής του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεδομένων και ψηφιακής τεχνολογίας στη γαλλική εταιρεία λιανικής Carrefour και πρώην ανώτερο στέλεχος σε ασφαλιστική εταιρεία. Το 2006 παντρεύτηκε τον τραπεζίτη Φρεντερίκ Ουντεά, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Société Générale» και νυν CEO της «Sanofi» με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τον Βανσέν, τον Tομά και τον Πιέρ.

Στις 20 Μαΐου του 2022, η τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Στις 11 Ιανουαρίου του 2024, επί θητείας Γκαμπριέλ Ατάλ, παρέμεινε στο υπουργείο Αθλητισμού ωστόσο, της ανατέθηκε και δεύτερο χαρτοφυλάκιο: το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, στις 8 Φεβρουαρίου του 2024 αποφάσισε να αποχωρήσει από το υπουργείο.

Η Αμελί δέχθηκε ισχυρές πιέσεις να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο επειδή αποφάσισε να στείλει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο δικαιολογώντας την απόφασή της, λέγοντας ότι ήταν «απογοητευτικό» το πόσες ώρες δεν είχε αντικαταστάτη το δημόσιο σχολείο του πρωτότοκου γιου της, όταν ένας από τους δασκάλους του βρισκόταν σε άδεια. Σε ηλικία 19 ετών, η νυν υπουργός Αθλητισμού είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Βραζιλιάνο τενίστα Γκουστάβο Κουέρτεν. Ο «Γκούγκα» όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν ο αθλητής που άναψε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις