Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό προσλήψεις 2024: Ποιοι επιστήμονες περιλαμβάνονται στους πίνακες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό προσλήψεις 2024: Ποιοι επιστήμονες περιλαμβάνονται στους πίνακες

Προχωρά η διαδικασία πρόσληψης και για το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό

Προχωρά η διαδικασία των προσλήψεων στους εκπαιδευτικούς και ήδη ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θέσεις εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών μαθημάτων κ.ά. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Πλέον υπογράφτηκε η απόφαση για την πρόσκληση πρόσληψης ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, που ήταν εγγεγραμμένοι στους πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό προβλέπονται 1.210 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου, 150 θέσεις

ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων, 10 θέσεις

ΠΕ23 Ψυχολόγων, 120 θέσεις

ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών, 150 θέσεις

ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, 40 θέσεις

ΠΕ29 Εργασιοθεραπευτών – Εργοθεραπευτών, 150 θέσεις

ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, 120 θέσεις

ΔΕ01 Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, 470 θέσεις

Να υπενθυμίσουμε ότι προσλαμβάνονται ήδη εκπαιδευτικοί και σε μία σειρά από τεχνικές ειδικότητες για την βελτίωση των εκπαιδευτικών δεδομένων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Παιδείας ως την αρχή του Σεπτέμβρη θα γίνουν 10.000 προσλήψεις είτε νέες είτε λόγω συνταξιοδότησης. Σε κάθε περίπτωση προσλήψεις γίνονται και εποχιακές και αφορούν σε άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα σε σχολικά κτήρια με προγράμματα μέσω δήμων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις