Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρειος Πάγος υποκλοπές: Αντίδραση Ανδρουλάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος υποκλοπές: Αντίδραση Ανδρουλάκη

«Θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας απέναντι σε αυτό το σκοτεινό παρακράτος» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αρχειοθετηθεί η υπόθεση έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής. «Η χώρα μας έγινε κέντρο εξαγωγής του Predator» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για ντροπιαστική πρακτική «να πουλάς αυτά τα λογισμικά γνωρίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν κατά των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με τις ευλογίες της ΝΔ». «Δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι κι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που βάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Kράτος Δικαίου. Ένα σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τζίρο εκατομμυρίων» όπως ανέφερε ο ίδιος.  «Η προσπάθεια να κρύψετε τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέος κράτους έχουν επιμολύνει τις συντεταγμένες εξουσίες της χώρας. Πρώτα επιμόλυνε το Μαξίμου τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνει και τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Ν Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του. Είπε, επίσης, ότι η υπόθεση των υποκλοπών «είναι διπλό σκάνδαλο, σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για συμμετοχή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αναφέροντας για τον πρωθυπουργό «δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς που η χώρα μας έχει θεσμούς. Συμμετέχουμε τόσο στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισότιμα, και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο αγώνας και δε σταματάει αλλά και θα δικαιωθεί σε όλους αυτούς του θεσμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν”. «Θα υπερασπιστούμε το Κράτος Δικαίου με όλες μας τις δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα σιωπήσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας απέναντι σε αυτό το σκοτεινό παρακράτος». Ενώ όπως είπε,  η ιστορία θα κρίνει πολύ αυστηρά τον πρωθυπουργό για αυτές τις πράξεις. «Πάντα το φως νικά το σκοτάδι όσο και αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι τελείωσε αυτή η ιστορία. Μάλιστα ανέφερε πως «οι υποθέσεις που αρχειοθετούνται ενίοτε ανασύρονται». Ο Άρειος Πάγος ολοκλήρωσε την έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, βάζοντάς της τέλος ως προς το σκέλος που αφορά στις ενέργειες της ΕΥΠ, καθώς κατά την ανώτατη εισαγγελική αρχή, εντοπίστηκαν επαρκείς ενδείξεις μόνο για εκπροσώπους εμπλεκομένων εταιριών για τους οποίους και άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση απορρήτου τηλεπικοινωνιών, κάνοντας αναφορά για συμπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις