Ταϊβανέζα ίντερσεξ πυγμάχος: Εύκολη νίκη για την Λιν Γιου-τινγκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταϊβανέζα ίντερσεξ πυγμάχος: Εύκολη νίκη για την Λιν Γιου-τινγκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι δύο αθλήτριες δεν συνεχάρησαν η μία την άλλη μετά τον αγώνα, ενώ η ηττημένη Ουζμπέκα έφυγε χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων

02.08.2024 | 20:47

Η Ταϊβανέζα πυγμάχος, που είχε αποκλειστεί από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 λόγω αποτυχίας σε τεστ καταλληλότητας φύλου, αλλά συμμετέχει στους Ολυμπιακούς  Αγώνες, προκρίθηκε στα προημιτελικά της κατηγορίας της. Την Παρασκευή η Λιν Γιου-τινγκ απέκλεισε τη Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα από το Ουζμπεκιστάν κυριαρχώντας και στους τρεις γύρους του αγώνα και συνεχίζει προς τα τελικά των 57 κιλών.

Η Ιταλίδα πυγμάχος που έχασε από την Αλγερινή ζητά συγγνώμη -«Είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται, όπως εγώ»

Η Daily Mail αναφέρει ότι μετά τον αγώνα η Τουρντιμπέκοβα αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Αυτή και η Λιν μετά τον αγώνα δεν συνεχάρησαν η μία την άλλη, ενώ η Ουζμπέκα έφυγε αμέσως χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Η Λιν είχε υποβληθεί σε τεστ επιλεξιμότητας φύλου ίδιο με αυτό της Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία που πέρασε στον επόμενο γύρο στους Ολυμπιακούς αποκλέιοντας έπειτα από 46 δευτερόλεπτα την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι. Οι δύο αθλήτριες, Λιν και Κελίφ, δεν είναι τρανς πρόσωπα, αλλά ίντερσεξ, δηλαδή γεννήθηκαν γυναίκες, αλλά έχουν ανδρικά χαρακτηστικά. Η Λιν αγωνίζεται σε ερασιτεχνικά από το 2017 και αργότερα επαγγελματικά, πάντα σε αγώνες γυναικών. Το 2021 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όπου αποκλείστηκε στον γύρο των «16».

Exit mobile version