Χρήστου Ολυμπιακοί 2024: Η συγκίνηση στην απονομή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρήστου Ολυμπιακοί 2024: Η συγκίνηση στην απονομή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πισίνα από το 1896

02.08.2024 | 07:57

Μία ώρα μετά τον τελικό των 200 μ. ύπτιο έγινε η απονομή των μεταλλίων στους τρεις νικητές, με τον Απόστολο Χρήστου να παραλαμβάνει το αργυρό μετάλλιο. Η απογοήτευση του Χρήστου μετά τον τελικό στα 100 μέτρα ύπτιο, όπου είχε χάσει το χάλκινο μετάλλιο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, είχε πλέον μετατραπεί σε απόλυτη χαρά. Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής, έχοντας εκπληκτική ψυχολογία, κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει το αργυρό μετάλλιο για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου, και να βρεθεί από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε τρεις μέρες.

Ιστορικό μετάλλιο!

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει. Ειλικρινά. Απίστευτο. Σε τρεις ημέρες από την κόλαση βρίσκομαι στον παράδεισο! Τεράστια ανατροπή συναισθημάτων» είπε αρχικά.

«Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για μετάλλιο και μπήκα δυνατά από την αρχή. Εκβίασα τη θέση. Εβλεπα ότι ήμουν μπροστά σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Στο τέλος έμεινα από δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολύ έδαφος στα 150 μέτρα, γι’ αυτό και πήρα το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα. Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω υπέρβαση σήμερα και ανταμείφθηκα» πρόσθεσε.

«Δεν το πιστεύω ειλικρινά. Στο μυαλό μου είχα πάντα τα 100 μέτρα. Δεν ήταν στόχος τα 200 μ., αλλά φάνηκε ότι το ήθελα πραγματικά και έκανα ένα απίστευτο 200άρι σήμερα. Ο κόουτς μού είπε να μπω γρήγορα στην κούρσα και να διατηρηθώ στα υπόλοιπα μέτρα, πράγμα που έκανα, άσχετα αν στο τέλος έχασα δύναμη, που το περίμενα».

Τα συγχαρητήρια του Ολυμπιακού στον Χρήστου

Μέσω μιας ανάρτησης στα social media, οι «ερυθρόλευκοι» αποθέωσαν τον αθλητή τους, τονίζοντας ότι έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους με την προσπάθεια και την απόδοσή του!Η ανάρτηση του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια Απόστολε για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μας έκανες όλους υπερήφανους! Μυθικός, θρυλικός, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα. Ο πρωταθλητής του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο Παρίσι, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 200μ. ύπτιο!

Το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης, ανήκει, πλέον, στον τεράστιο αθλητή του Θρύλου! Ο «ερυθρόλευκος» κολυμβητής, μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στα 100μ. ύπτιο, συμμετείχε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε κάτι απίθανο, ιστορικό, ανεπανάληπτο στη γαλλική πρωτεύουσα, αναδείχθηκε δεύτερος σε όλο τον κόσμο στα 200μ. ύπτιο!».

Τα θερμά του συγχαρητήρια για τη διάκριση του αθλητή εξέφρασε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου είναι μια σημαντική στιγμή για τον Χρήστου. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Συγχαρητήρια Απόστολε για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Μας έκανες όλους περήφανους!».

 

Exit mobile version