Καιρός τις επόμενες ημέρες: Πώς θα κυλήσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τις επόμενες ημέρες: Πώς θα κυλήσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαρουσάκης: Με φυσιολογική ζέστη το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου -Αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

02.08.2024 | 10:34

Χωρίς καύσωνα αναμένεται να κυλήσει το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, ανέφερε ότι μετά την άνοδο της θερμοκρασίας τη Παρασκευή και το Σάββατο, την Κυριακή αναμένεται αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας. «Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά», ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καλλιάνος: Δεν αναμένεται καύσωνας

Ανάλογη ήταν και η προ ημερών ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος άφησε αιχμές προς τους συναδέλφους του που προέβλεπαν κύμα καύσωνα. «Το Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό, όχι όμως με ακραίες θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 38°C. Τοπικά 40-41°C θα φτάσει μόνο στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία. Όμως, αυτή η καιρική εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας, διότι θα έχει μικρή διάρκεια (το πολύ 2 ημέρες και κυρίως θα είναι λίγες οι περιοχές που θα σημειωθούν οι θερμοκρασίες των 40°C ή και τοπικά 41°C).

Από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάλι λόγω της νέας ενίσχυσης του μελτεμιού. Θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 36-37°C, ενώ στη συνέχεια, σε βάθος χρόνου θα ανέβει λίγο παραπάνω, όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ετικέτες
Exit mobile version