Συλλήψεις επ’ αυτοφώρω για κλοπή αυτοκινήτου στην Πεύκη

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις επ’ αυτοφώρω για κλοπή αυτοκινήτου στην Πεύκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Στα ίχνη κυκλώματος η ΕΛΑΣ

02.08.2024 | 19:50

Στα ίχνη κυκλώματος που αφαιρούσε αυτοκίνητα στη Βορειοανατολική Αττική βρίσκεται η Αστυνομία μετά τη σύλληψη επ αυτοφώρω δύο ανδρών, οι οποίοι, μάλιστα, είναι σεσημασμένοι για ίδια αδικήματα στο παρελθόν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο δράστες της απόπειρας κλοπής σταθμευμένου οχήματος στην Πεύκη, 32 και 25 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Α.Τ. Πεύκης-Λυκόβρυσης της  Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, πρώτες πρωινές ώρες, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, πληροφορεί η Αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν διαρρήξει όχημα με σκοπό να το αφαιρέσουν με τη χρήση εργαλείων. Αστυνομικοί του Α.Τ. Πεύκης-Λυκόβρυσης, που βρίσκονταν σε περιπολία,  αντελήφθησαν το περιστατικό και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους τη στιγμή που επιχειρούσαν να θέσουν σε λειτουργία το όχημα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·       Ειδική συσκευή η οποία χρησιμοποιείται για παράκαμψη του εγκεφάλου του οχήματος με σκοπό την αφαίρεση.

·       Ηλεκτρικό κλειδί.

·       Φακός και  2 ζευγάρια γάντια.

·       Τρία κατσαβίδια.

·       Λοστός και κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται, καταλήγουν οι αστυνομικοί  ότι και οι δύο κατηγορούμενοι, έχουν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι  συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης-Λυκόβρυσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα, όπως είναι φυσικό συνεχίζεται και από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής προκειμένου να  εξακριβωθεί η πλήρης δράση του διδύμου των συλληφθέντων με τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ιδιαίτερα απασχολεί η η κατάληξη που θα είχε το όχημα που θα αφαιρούσαν και αν πίσω από την κλοπή κρύβεται συνεργείο όπου τα οχήματα διαλύονται για ανταλλακτικά η πωλούνται με παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας και ταυτότητας των κλεμμένων οχημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικά στοιχεία αναμένεται να αντληθούν από την εξέταση του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου καθώς πιθανότατα θα προκύψουν οι επαφές που προηγούνταν αλλά και έπονταν των κλοπών.

Exit mobile version