Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Αν το Instagram συμμορφωθεί με τον «κατάλογο εγκλημάτων» θα επανέλθει
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αν το Instagram συμμορφωθεί με τον «κατάλογο εγκλημάτων» θα επανέλθει

Με ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, είχε κατηγορήσει προ διημέρου το Instagram επειδή «έκοβε» της αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγια

Η απόφαση της Αγκυρας για διακοπή της πρόσβασης στο Instagram έγινε επειδή «δεν συνεργάζεται όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας , διαψεύδοντας εμμέσως ότι η διακοπή οφείλεται επειδή αυτό δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγια. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται εκτός της χώρας μας, αλλά έχουν εκπροσώπους στη χώρα μας. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, νόμοι, κανονισμοί και νομοθεσίες που θέλουμε να εφαρμοστούν. Κατά καιρούς, βλέπουμε κάποια προβλήματα στην τήρησή τους, παρά τις προειδοποιήσεις που έχουμε κάνει. Έχουμε ένα πλαίσιο που το ονομάζουμε κατάλογο εγκλημάτων. Τους προειδοποιήσαμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αλλά επειδή δεν βρήκαμε την απαραίτητη ανταπόκριση, τους επιβάλαμε αποκλεισμό πρόσβασης».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «είμαστε σε επαφή μαζί τους. Οι ευαισθησίες μας είναι σαφείς. Οι ελλείψεις είναι σαφείς. Μόλις εξαλείψουν αυτές τις ελλείψεις, θα άρουμε το εμπόδιο. Είμαστε μια χώρα με νόμους και κανόνες». Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της τουρκικής κυβέρνησης διεκόπη από σήμερα (2/8) το πρωί η πρόσβαση από την Τουρκία στο Instagram. Μετά την επιβολή του περιορισμού πρόσβασης, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί χρήστες στην έτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ανέφεραν το γεγονός ότι το Instagram δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Με ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, είχε κατηγορήσει προ διημέρου το Instagram επειδή «έκοβε» της αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγια. «Αυτό είναι λογοκρισία, καθαρά και απλά. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου απέναντι σε αυτές τις πλατφόρμες που έχουν δείξει πολλές φορές ότι βρίσκονται κυρίως στην υπηρεσία του παγκόσμιου εκμεταλλευτικού συστήματος αδικίας» έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις