Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Καρίνι – Κελίφ Ολυμπιακοί 2024: Το οργισμένο tweet της Κέιτλιν Τζένερ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρίνι – Κελίφ Ολυμπιακοί 2024: Το οργισμένο tweet της Κέιτλιν Τζένερ

Με τον τίτλο του Ολυμπιονίκη ως Μπρους Τζένερ, η διάσημη τρανς εναντιώνεται στη συμμετοχή της Ιμάν Κελίφ

Ως Μπρους, η Κέιτλιν Τζένερ είχε στο δυναμικό της αξιοσημείωτες διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού, με κορυφαία τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Μετά την πολυσυζητημένη γροθιά της interxex πυγμάχου, Ιμάν Κελίφ, στην αντίπαλό της που την έβγαλε νοκ άουτ πριν καν συμπληρώσουν ένα λεπτό αγώνα, η Τζένερ πήρε θέση.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Κέιτλιν Τζένερ θυμήθηκε τις λαμπαδηδρομίες της ως Μπρους
Η Ιταλίδα πυγμάχος που έχασε από την Αλγερινή ζητά συγγνώμη -«Είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται, όπως εγώ»

Η πρώην χρυσή ολυμπιονίκης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Κελίφ (που δεν είναι τρανς) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως «ντροπή» στο Twitter. Πιο συγκεκριμένα, απάντησε σε δημοσίευση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (συγγραφέα του Χάρι Πότερ) σχετικά με το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τον αθλητικό -και όχι μόνο- χώρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η Τζένερ έγραψε: «Αυτό είναι ντροπή! ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα!».

jenner32

Τι έγραψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην οποία απάντησε η Κέιτλιν Τζένερ, δημοσίευσε φωτογραφία των δύο αθλητριών από τον αγώνα και έγραψε: «Θα μπορούσε κάποια εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο μας κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών; Το μειδίαμα ενός αρσενικού που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνιστικό αθλητικό κατεστημένο που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας την οποία μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες ζωής μόλις διέλυσε».

Η Τζένερ εδώ και μήνες αναφέρεται στο ζήτημα και κάνει λόγο για «κίνδυνο» που ελλοχεύει ως προς τα γυναικεία αθλήματα. Τον Μάρτιο, δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση αξιωματούχου της Νέας Υόρκης που απαγόρευσε τη χρήση εγκαταστάσεων που ανήκουν στην κομητεία, σε αθλητικές ομάδες γυναικών με τρανσέξουαλ αθλήτριες.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της τότε, αν και κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους αγώνες της, το να επιτραπεί σε τρανσέξουαλ άτομα να συναγωνίζονται με γυναίκες θα υπονομεύσει όσα πέτυχαν οι αθλήτριες βάσει του Τίτλου ΙΧ, ενός νόμου που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου σε προγράμματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακά κονδύλια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις