Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χωρισμός και χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χωρισμός και χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το δίδυμο από την Τσεχία, Τόμας Μάχατς και Κατερίνα Σινιάκοβα ήταν ζευγάρι για τρία χρόνια

03.08.2024 | 17:52

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού μας έχουν χαρίσει στιγμές συγκίνησης, αλλά και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του τσέχικου ζευγαριού τενιστών, της Κατερίνας Σινιάκοβα και του Τόμας Μάχατς. Οι δύο αθλητές, που ήταν ζευγάρι τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων, προκαλώντας έκπληξη στον αθλητικό κόσμο. Παρόλα αυτά, αποφάσισαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί, δείχνοντας επαγγελματισμό και αφοσίωση στο άθλημα. «Είναι ένα ιδιωτικό θέμα και θα ήθελα τον σεβασμό όλων. Είμαστε όμως επαγγελματίες και θα αγωνιστούμε κανονικά στο Παρίσι», είχε δηλώσει τότε η Σινιάκοβα καθώς το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι από τα πλέον προβεβλημένα της χώρας.

Η Σινιάκοβα με πολλούς τίτλους Grand Slam στο ενεργητικό της, και ο Μάχατς, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσωπικές τους διαφορές και να συνεργαστούν άψογα στο κορτ. Στον τελικό του διπλού, επικράτησαν των Κινέζων Ζανγκ Ζιζν, Γουάνγκ Σίνιου με 2-1 ( 6-2, 5-7, 10-8), κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Βέβαια η ατμόσφαιρα άλλαξε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε το ζευγάρι για τον χωρισμό τους.

Αναλυτικά:

«Είστε ζευγάρι;», ρωτήθηκαν οι δύο Ολυμπιονίκες κι ακολούθησαν οι απολαυστικές τους απαντήσεις…

Σινιάκοβα: «Δεν χρειάζεται να το ξέρετε αυτό… Είναι ένα προσωπικό ζήτημα»

Μάχατς: «Είναι απόρρητο μυστικό»

Σινιάκοβα: «Μας αρέσει που σας βλέπουμε έτσι μπερδεμένους»

Μάχατς: «Είναι αλήθεια αυτό και έτσι αισθανόμαστε πιο δυνατοί».

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ίδια ερώτηση και στο κομμάτι που ήταν αφιερωμένη στους Τσέχους δημοσιογράφους με τον Μάχατς να απαντά:

«Ειμαστε τόσο επαγγελματίες που χωρίσαμε έτσι ώστε να συγκεντρωθούμε πλήρως στο τένις και να κατακτήσουμε το μετάλλιο και πέτυχε».

Κι εκεί η Σινιάκοβα πρόσθεσε με νάζι: «ωραία τα είπες», αφήνοντας τους πάντες με την απορία για το αν τελικά παραμένουν ζευγάρι ή όχι.

Exit mobile version