Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σιμόν Μπάιλς Ολυμπιακοί 2024: Νέος θρίαμβος και τρίτο χρυσό μετάλλιο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σιμόν Μπάιλς Ολυμπιακοί 2024: Νέος θρίαμβος και τρίτο χρυσό μετάλλιο

Νέος θρίαμβος και τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Σιμόν Μπάιλς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σιμόν Μπάιλς κέρδισε τον τελικό του άλματος το Σάββατο και κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού, κυριαρχώντας στον ανταγωνισμό με το χαρακτηριστικό άλμα της Biles II. Αρχικά η Σιμόν Μπάιλς σηκώθηκε στον αέρα για να εκτελέσει το διπλό άλμα Yurchenko, πετυχαίνοντας βαθμολογία 15,700.

Χωρισμός και χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι: Η απίθανη ιστορία της Σινιάκοβα και του Μάχατς

Η Αμερικανίδα εντυπωσίασε και με τη δεύτερη προσπάθειά της. Κατέβηκε με δύναμη στον διάδρομο και ξεκίνησε το άλμα Τσενγκ, το οποίο περιλαμβάνει μια στρογγυλή, μισή είσοδο με μια στροφή μιάμιση στροφή για να τελειώσει. Κέρδισε 14,900. Η 27χρονη κατέκτησε μια άνετη νίκη στην αρένα Bercy με μέσο όρο 15,300 βαθμούς.

Η Μπάιλς έφτασε στο Παρίσι ως η πιο παρασημοφορημένη γυμνάστρια στον κόσμο και έφτασε σε νέα ύψη κατακτώντας χρυσά μετάλλια και στα τρία γυναικεία αγωνίσματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στο Παρίσι. Συνολικά έχει πλέον 10 Ολυμπιακά μετάλλια, με τα επτά από αυτά να είναι χρυσά. Οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κορυφή του βάθρου στον ομαδικό τελικό, προτού διεκδικήσει τον δεύτερο Ολυμπιακό τίτλο στο σύνθετο όργανο πριν από δύο ημέρες. Η Μπάιλς μπορεί να προσθέσει κι άλλο στο ενεργητικό της όταν αγωνιστεί στους τελικούς της δοκού ισορροπίας και του εδάφους γυναικών τη Δευτέρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις