Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσελίδης Θοδωρής καταγωγή: “Συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσελίδης Θοδωρής καταγωγή: “Συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά”

Τσελίδης: «Υπερήφανος ως Έλληνας, συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά»

Ο Θόδωρος Τσελίδης επέστρεψε στην Αθήνα χθες (2/8) με το χάλκινο μετάλλιο -το πρώτο χρονικά για την Ελλάδα, καθώς ακολούθησαν άλλα τρία- από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 κρεμασμένο στο στήθος. Σήμερα (3/8), ο τζουντόκα, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει για να φθάσει σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. «Υπερήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν μιλάω ελληνικά,» έγραψε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στο τζούντο.

Αναλυτικά, ο Θόδωρος Τσελίδης έγραψε στο Instagram:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν και με παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να λάβω τόσα πολλά μηνύματα. Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλα. Χαίρομαι πολύ που διάβασα τόσο όμορφα λόγια από εσάς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελλάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ σαν αθλητής. Είμαι πολύ υπερήφανος που κατάφερα να κερδίσω το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες για αυτή την όμορφη χώρα. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και θέλω να ζητήσω συγνώμη που δεν μιλάω Ελληνικά. Είναι κάτι το οποίο θα διορθωθεί σύντομα. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές και τους φίλους μου για τη βοήθεια και τη στήριξη που μου πρόσφεραν. Εύχομαι καλή επιτυχία στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι».

Ποιος είναι ο Θόδωρος Τσελίδης

Ο Θόδωρος Τσελίδης γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1996 στην Οσετία, περιοχή μέρος της οποίας έχει αποσχιστεί από τη Γεωργία.Το… ελληνικό αίμα έχει να κάνει με τον πατέρα του, Νικολάι Τσελίδη. Πενταμελής αγαπημένη οικογένεια, έχει έναν αδερφό τον Γιώργο και μία αδερφή την Μαρίνα. Ποντιακής καταγωγής όπως προδίδει και το επίθετό του. Με την καρδιά του πάντα να είναι χαρισμένη στην Ελλάδα.

Μεγαλώνοντας δεν ήταν ένα παιδί που δεν ασχολήθηκε με τα γράμματα και τις σπουδές, επειδή τον κέρδισε ο αθλητισμός. Κάθε άλλο. Αυτός ο «γίγαντας» που το παρουσιαστικό του εντυπωσιάζει για τη δύναμη ψυχής και σώματος, λατρεύει την ιστορία και την ποίηση. Μάλιστα πριν πέντε χρόνια, στα 22 του, έγινε πτυχιούχος στην Παγκόσμια Οικονομία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Οσετίας στη Ρωσία.

Προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του, διαβάζοντας ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Αν και δεν του μένει αρκετός χρόνος ελεύθερος, μια θυσία που κάνει κάθε αθλητής τέτοιου επιπέδου. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ήρθε στα εφηβικά του χρόνια. Δυνατό παιδί έτσι κι αλλιώς, ήθελε να δοκιμάσει νέες εμπειρίες όπως ο ίδιος δήλωσε στο παρελθόν. Άρχισε να ασχολείται με την πάλη και κατέληξε στο τζούντο. Όλα αυτά στην πόλη του Βλαντικαφκάς όπου ζούσε. Αμέσως φάνηκε η αξία του, αρχίζοντας να έχει επιτυχίες από τα 15 του χρόνια. Το 2017 έφτασε στους τελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος, κατακτώντας και τον τίτλο!

Ένα χρόνο αργότερα, στα 22 του χρόνια, αποφάσισε να εκπροσωπήσει την πατρίδα που πάντα είχε στην καρδιά του. Την Ελλάδα. Άφησε τη Ρωσία και ήρθε στη γη για την οποία πάντα του μιλούσε κι ο πατέρας του. Ξοδεύοντας τους μήνες του ανάμεσα στην χώρα μας και το Βλαντικαφκάς. Από τότε χρησιμοποιεί το όνομα Θοδωρής Τσελίδης (στη Ρωσία τον φωνάζουν Τεοντόρ). Η πρώτη του συμμετοχή με τα γαλανόλευκα, ήταν σε αγώνες στη Γεωργία (Τιφλίδα). Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό του Ισραήλ το ίδιο έτος, αρχίζοντας τη συλλογή διακρίσεων για την Ελλάδα.

Το ίδιο χρώμα μεταλλίου κρέμασε στο στήθος του και το 2022 στο Ευρωπαϊκό της Βουλγαρίας. Ο στόχος του πάντα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η συμμετοχή δεν του αρκούσε όμως. Ήθελε διάκριση. Η τελευταία μέρα του Ιουλίου 2024 θα του μείνει αξέχαστη. Νικώντας τον Μοσακλισβίλι πήρε το τρίτο χάλκινο της καριέρας του, αυτή τη φορά στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού. Ακόμη έχει μπροστά του πολλές διοργανώσεις. Στα 27 του ακόμη, συνεχίζει να ονειρεύεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις