Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέρος: Στην φυλακή 58χρονος που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε ανήλικο
ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Στην φυλακή 58χρονος που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε ανήλικο

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν σε βάρος του συλληφθέντα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας 58χρονος Γερμανός στη Λέρο, που κατηγορείται για αποστολή γυμνών φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Πρόκειται για 58χρονο Γερμανό άνεργο, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικο. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που σχημάτισαν σε βάρος του συλληφθέντα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς διαπίστωσαν ότι ο 58χρονος είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπό ανήλικο και του έστειλε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την dimokratiki τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, σχημάτισαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 20χρονου φοιτητή και ενός 71χρονου συνταξιούχου, στην Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορούμενων σε Λέρο και Κρήτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα και 2 usb sticks. Μάλιστα, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεμένα πειστήρια από την οικία του 58χρονου, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο 58χρονος στο παρελθόν είχε παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, για προσέλκυση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη για γενετήσιους λόγους και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις και με επίδειξη των γεννητικών οργάνων κατά συρροή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις