Δελφίνι στον Τάμεση: Ένα σπάνιο θέαμα

ΚΟΣΜΟΣ

Δελφίνι στον Τάμεση: Ένα σπάνιο θέαμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Είχε χάσει τον προσανατολισμό του

03.08.2024 | 15:28

Ένα μοναχικό και μάλλον αποπροσανατολισμένο δελφίνι εθεάθη να κολυμπά στα νερά του Τάμεση στην καρδιά του Λονδίνου. Το δελφίνι, που πήρε το όνομα «Jo Jo» εθεάθη πολλές φορές κοντά στη γέφυρα Putney στο νοτιοδυτικό Λονδίνο το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ξανά από τότε. Ενώ οι περαστικοί είναι πιθανό να δουν το δελφίνι αν παραμείνει στο ποτάμι το Σαββατοκύριακο, κάποιοι έχουν πει ότι φαίνεται ότι «παλεύει με την παλίρροια».

Η Julia Cable, διευθύντρια επιχειρήσεων στο British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), προέτρεψε το κοινό να τους καλέσει εάν το εντοπίσει. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι κλήθηκαν να μείνουν μακριά του ώστε να μην το μπερδέψουν περισσότερο. «Ήταν ακόμα στην περιοχή όλο το βράδυ [την Πέμπτη], αλλά η συμπεριφορά του δεν άλλαξε πραγματικά, οπότε δεν συνεχίσαμε να το παρακολουθούμε. Είναι πραγματικά πολύ μακριά για ένα δελφίνι να βρίσκεται στο ποτάμι», πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε ότι έχει βρει το δρόμο του σε μια πιο λογική τοποθεσία προς τις εκβολές του Τάμεση. Έχουν συνηθίσει να είναι έξω σε ανοιχτά νερά. Με όλο τον θόρυβο στο ποτάμι που συμβαίνει, για ένα ζώο, είναι πολύ μπερδεμένο», κατέληξε.

Ετικέτες
Exit mobile version