Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζόκοβιτς τελικός Παρίσι 2024: Ο μυθικός Σέρβος νίκησε τον Αλκαράθ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζόκοβιτς τελικός Παρίσι 2024: Ο μυθικός Σέρβος νίκησε τον Αλκαράθ

Τζόκοβιτς τελικός Παρίσι 2024: Κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε

Ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στα 37 του χρόνια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, που διεξήχθη στο «Philippe Chatrier» του Ρολάν Γκαρός, ο «Νόλε» επικράτησε με 2-0 του Κάρλος Αλκαράθ (7-6, 7-6) και πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή των τίτλων του το μοναδικό τρόπαιο που του έλειπε.

«Ο παλιός… είναι αλλιώς»

Ο μυθικός τενίστας από το Βελιγράδι με μία από τις πιο σπουδαίες εμφανίσεις της καριέρας του, στη διάρκεια της οποία έβγαλε πόντους… από άλλο πλανήτη, επιβεβαίωσε γι’ άλλη μια φορά γιατί είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ το άθλημα του τένις! Μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην Ιστορία, όντας ο 5ος που κάνει το Career Grand Slam. Παράλληλα, σε ηλικία 37 ετών και 97 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο, από τη στιγμή που το τένις επανήλθε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα (1988), αλλά και ο 3ος στα χρονικά των διοργανώσεων μετά τους Άρθουρ Γκορ (38) και Μέιτζορ Ρίτσι (40) στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908 (υπήρξαν δύο τουρνουά indoor και outdoor).

Απέναντι στο νέο μεγάλο αστέρι του τένις, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να πανηγυρίσει και αυτός Ολυμπιακό μετάλλιο, ο Τζόκοβιτς έδειξε από την αρχή του ματς πόσο πολύ ήθελε το χρυσό. Παίζοντας άριστα τακτικά, διατηρώντας το σερβίς του και χωρίς να γίνει μπρέικ από κανέναν από τους δύο φιναλίστ, οδήγησε τα σετ στο τάι μπρέικ, όπου την πρώτη φορά παραχώρησε τρεις πόντους στον Ιβηρα αντίπαλό του και στη δεύτερη μόλις δύο, παίρνοντας ταυτόχρονα ««πήρε «εκδίκηση» για την ήττα του στον πρόσφατο τελικό του Wimbledon.

Ο θρυλικός Σέρβος, στην τελευταία του μεγάλη ευκαιρία για να προσθέσει στη συλλογή του το μοναδικό τίτλο που του έλλειπε, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αυτή την φορά (5η) δεν την «κλώτσησε» και με κατάθεση ψυχής έστειλε τον Αλκαράθ… στο καναβάτσο. Οι προηγούμενες τέσσερις απόπειρές του είχαν σταματήσει στα ημιτελικά, έχοντας μόλις μία από αυτές κατάφερε να ανέβει στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο «μικρό» τελικό της διοργάνωσης του Πεκίνου το 2008!

Στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κάρλος Αλκαράθ, μετά τον αποκλεισμό του στο διπλό με τον Ράφαελ Ναδάλ, έφτασε στον τελικό του απλού τένις και φεύγει από το Παρίσι με το ασημένιο μετάλλιο μόλις στα 21 του χρόνια (ο νεαρότερος τενίστας στα χρονικά των Αγώνων που έφτασε στον καταληκτικό αγώνα).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις