Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πιάστηκε η συμμορία των… υπόγειων αποθηκών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιάστηκε η συμμορία των… υπόγειων αποθηκών

Πώς δρούσαν - Τρεις συλλήψεις

Σε μόλις δύο μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο, μέλη συμμορίας διαρρηκτών μέσα στον καύσωνα, που βίωναν οι πολίτες, έκανα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είκοσι πέντε… βουτιές στα υπόγεια πολυκατοικιών, περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, με ιδιαίτερη στόχευση στη Ραφήνα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κινούνταν με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο το οποίο φρόντιζαν να σταθμεύσουν σε ικανή απόσταση από κάθε πολυκατοικία-στόχο, αφού βεβαιώνονταν από την επιτόπια έρευνα ότι το σημείο στάθμευσης δεν διέθετε κάμερα ασφαλείας, που θα μπορούσε να τους καταγράψει. Οι τρεις αλλοδαποί δράστες, που συνελήφθησαν, με διαρρηκτικό εργαλείο παραβίαζαν την κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών και…τραβούσαν κατ’ευθείαν για το υπόγειο απ’όπου αφαιρούσαν ρολόγια κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας. Η συμμορία των «διαρρηκτών των υπογείων» εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.,τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 39 και 30 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν πεζοί πολυκατοικίες, κυρίως στην περιοχή της Ραφήνας, σταθμεύοντας το όχημά τους σε παρακείμενο σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης. Ακολούθως με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, αρχικά διαρρήγνυαν τις κεντρικές θύρες εισόδου πολυκατοικιών και στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθήκες διαμερισμάτων όπου αφαιρούσαν αντικείμενα όπως ρολόγια, οικιακά και ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη. Η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες σε περιοχές με μειωμένη κίνηση οχημάτων ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί».

25 διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών από αποθήκες οικιών στη Ραφήνα και επιπλέον 3 περιπτώσεις σε Καρέα, Ζωγράφου και Μελίσσια. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 58 ρολόγια, 8 μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα τύπου κατάνα, χρυσαφικά, διαρρηκτικό εργαλείο και το χρηματικό ποσό των 4.550 ευρώ. Οι συλληφθέντες, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις