Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Φτάνει, αδελφές και αδελφοί, φτάνει
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Φτάνει, αδελφές και αδελφοί, φτάνει

«Φτάνει, αδελφές και αδελφοί, φτάνει. Μην πνίγετε τον λόγο του Θεού, την ειρήνη, αλλά αφήστε να γίνει καρπός των Αγίων Τόπων»

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Οι επιθέσεις -και εκείνες που θεωρούνται στοχευμένες- όπως και οι δολοφονίες, δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν λύση. Δεν βοηθούν στο να ακολουθήσουμε την οδό της ειρήνης, της δικαιοσύνης. Παράγουν περισσότερο μίσος και εκδίκηση», τόνισε ο Φραγκίσκος.

«Φτάνει, αδελφές και αδελφοί, φτάνει. Μην πνίγετε τον λόγο του Θεού, την ειρήνη, αλλά αφήστε να γίνει καρπός των Αγίων Τόπων», πρόσθεσε. «Πρέπει να βρεθεί το αναγκαίο θάρρος, ώστε να ξαναρχίσει ο διάλογος και για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και σε όλα τα μέτωπα. Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι, να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Φραγκίσκος. Αναφέρθηκε, τέλος, στην έκρηξη που είχε σημειωθεί στο λιμάνι της Βηρυτού πριν τέσσερα χρόνια. «Και σήμερα, ο λαός του Λιβάνου υποφέρει πολύ, δεν ξεχνώ τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Βηρυτού. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπερισχύσει η αλήθεια», ολοκλήρωσε ο ποντίφικας.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις