Ιμανέ Κελίφ Ολυμπιακοί 2024: Το μήνυμα της Αλγερινής πυγμάχου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιμανέ Κελίφ Ολυμπιακοί 2024: Το μήνυμα της Αλγερινής πυγμάχου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιμανέ Κελίφ: Το μήνυμα της Αλγερινής πυγμάχου -«Το bullying μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους»

05.08.2024 | 14:32

Απάντηση στους επικριτές της έδωσε η Ιμάνε Κελίφ, η Αλγερινή πυγμάχος που βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο μίας έντονης διαμάχης για το φύλο, στους Αγώνες του Παρισιού 2024. Η 25χρονη πέρυσι μαζί με μία ακόμα αθλήτρια την Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΙΒΑ έκρινε ότι απέτυχαν σε τεστ καταλληλότητας φύλου. Η Κελίφ έχει ανδρικά χρωμοσώματα XY, αλλά δεν είναι τρανς. Και οι δύο αθλήτριες είναι γυναίκες στα διαβατήριά τους. Ωστόσο, πολλές λάθος αναφορές, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριζαν ότι η Κελίφ, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε γυναίκα – ήταν βιολογικός άνδρας. Η Κελίφ έγινε στόχος επιθέσεων μίσους όταν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα στα πρώτα 46 δευτερόλεπτα.

Ιμανέ Κελίφ: Το bullying μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει αποτελέσματα, τεράστια αποτελέσματα. Μπορεί να καταστρέψει ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», ανάφερε η Κελίφ σε δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι αγαπημένα πρόσωπα της Κελίφ εξέφρασαν φόβους για την ψυχική της υγεία μετά την επίθεση που δέχθηκε η αθλήτρια στο διαδίκτυο. «Είμαι σε επαφή με την οικογένειά μου δύο μέρες την εβδομάδα. Ελπίζω να μην επηρεάστηκαν βαθιά. Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση», συνέχισε η Κελίφ. Όπως αποκάλυψε ωστόσο, κατάφερε να μην αφήσει τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το όνομά της να την επηρεάσει έντονα. «Ειλικρινά, δεν ακολουθώ τα social media. Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει να παρακολουθούμε τα social media, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα», είπε.

Η Κελίφ ξέσπασε σε κλάματα αφού εξασφάλισε μία θέση στους ημιτελικούς της Τρίτης κερδίζοντας την Anna Luca Hamori από την Ουγγαρία το περασμένο Σαββατοκύριακο και είπε αποφασιστικά: «Είμαι γυναίκα». Αναφερόμενη σε αυτή τη στιγμή παραδέχτηκε: «Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου. Επειδή μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης και μετά τη νίκη, υπήρχε ένα μείγμα χαράς και ταυτόχρονα επηρεάστηκα πολύ. Επειδή ειλικρινά, δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσεις αυτό. Ήταν κάτι που βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η Κελίφ θα επιστρέψει στη δράση την Τρίτη και θα αγωνιστεί για το χρυσό την Παρασκευή εάν κερδίσει την Janjaem Suwannapheng της Ταϊλάνδης. «Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο», είπε. «Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ [και] να γίνω καλύτερη, και αν θέλει ο Θεός, θα βελτιωθώ, όπως κάθε άλλος αθλητής».

Exit mobile version